Niet zelf voorschieten, dankzij gecontracteerde zorg!

Gecontracteerde zorg, wat was dat ook alweer?

Menzis sluit voor Anderzorg contracten af met tandartsen, fysio’s en andere zorgaanbieders. We maken afspraken over de kwaliteit van de zorg die jij krijgt. Maar ook over wat dat moet kosten. Zo proberen we de premie laag te houden.

Wat betekent dat voor mij?

Er zit ook een andere kant aan. Je mag in principe naar iedere zorgaanbieder. Ga je echter naar een zorgaanbieder zonder contract, dan kan het zijn dat je een gedeelte van de kosten zelf moet betalen. Dit kan oplopen tot 40%.

Altijd een zorgaanbieder met contract in de buurt

Wees gerust, we hebben afspraken met meer dan 30.000 zorgaanbieders. Er zit dus altijd een gecontracteerde tandarts, fysiotherapeut of andere zorgaanbieder bij jou in de buurt. Op de Zorgvinder kun je ze gemakkelijk via Google Maps zoeken.

Niet vrij hoeven nemen voor de fysiotherapeut

We hebben speciale afspraken met selecte groep fysiotherapeuten. Bij deze praktijken kun je 1 dag per week ook ’s avonds of op zaterdagochtend terecht. Da’s handig want dan hoef je geen vrij te nemen voor je tennisarm. Deze fysio’s staan ook in de Zorgvinder en herken je aan een geel logo met het woord “TopZorg”.

Klachten over zorgaanbieder? Vertel het ons!

Als je een klacht hebt over een zorgaanbieder, dan willen we dat graag weten. Want dan kunnen we er wat aan doen. In het uiterste geval sluiten we in de toekomst geen contract meer met ze af. Je kunt je klacht kwijt in onze gewone klachtenformulier. Zo houden we samen de kwaliteit van de zorg goed.

Meer weten?

  • Velden met een * zijn verplicht in te vullen

    • (Zal niet worden getoond)
project.totop