Kom bij Anderzorg! Ook tijdens het jaar

Is één van de onderstaande situaties op jou van toepassing? Dan mag je ook tijdens het jaar een zorgverzekering bij ons aanvragen. Dat kan gemakkelijk online, al vanaf € 62,25 per maand. En maak je geen zorgen over je oude zorgverzekering, die zeggen wij voor je op.

 • Ben je nog meeverzekerd op de polis van je ouders of je partner?

  Sta jij op de zorgpolis van je partner, moeder of vader? En ben je niet tevreden? Bijvoorbeeld omdat je teveel premie moet betalen? Of wil je gewoon een eigen zorgverzekering? Als meeverzekerde mag je gedurende het jaar naar ons overstappen.

 • 18 jaar en een eigen zorgverzekering

  Als je 18 jaar bent geworden kan je een eigen zorgverzekering afsluiten. Anderzorg biedt dé laagste premie van Nederland. Met een vrijwillig eigen risico van € 500 betaal je bij ons maar € 62,25 per maand.

 • Beëindigen samenwonen/scheiden

  Gaan jij en je partner uit elkaar? En sta je nog bij je (ex)partner op de zorgpolis, maar wil je een eigen zorgverzekering afsluiten? Dat kan. Bij ons sluit je eenvoudig online een verzekering af die bij jou past. Wij zeggen vervolgens je oude zorgverzekering voor je op.

  Zijn jullie nog niet officieel gescheiden? Maak je geen zorgen, want ook dan kan je alvast een eigen zorgverzekering aanvragen. Jouw eigen zorgverzekering gaat in op de eerste dag van de volgende maand.

 • (Tijdelijk) werken en wonen in Nederland

  Welkom (terug) in Nederland! Kom je tijdelijk in Nederland werken en/of wonen? Of ben je net terug van een buitenlands avontuur? Bij Anderzorg kun je snel een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor de laagste premie van Nederland. En je regelt alles gemakkelijk zelf online. Al vanaf € 62,25 per maand.

 • Net uit militaire dienst?

  Treed je uit militaire dienst? Dan ben je verplicht om zelf een zorgverzekering af te sluiten. Anderzorg biedt jou een goedkope zorgverzekering zonder veel poespas, al voor € 62,25 per maand.

 • Wij zeggen voor je op!

  Stap je van een andere zorgverzekeraar over naar Anderzorg, dan zeggen wij je huidige zorgverzekering voor je op vanaf de 1e dag van de volgende maand. Je hoeft daarvoor zelf niets te doen. Wil je alleen met de Basisverzekering (en dus niet met aanvullende verzekeringen) overstappen naar Anderzorg, dan zeggen we alleen de Basisverzekering voor je op. Je kunt dit aangeven tijdens de aanvraag.

 • Polisbedenktijd

  Als je verzekering is ingegaan bij Anderzorg, mag je 'm binnen 14 dagen na ontvangst van de zorgpolis via e-mail beëindigen. Je hoeft dan niet te zeggen waarom en je hoeft ook niks te betalen. De verzekering wordt gewoon geannuleerd.

  Checklist beëindiging zorgverzekering

  • Vermeld je verzekerdennummer, voor- en achternaam, telefoonnummer en adresgegevens
  • Geef aan voor welke verzekerde(n) de opzegging geldt
  • Geef aan welke verzekering geannuleerd moet worden.

  Als je je bedenkt, maar de verzekering niet binnen 14 dagen ontbindt, dan geldt de verzekering tot minimaal het einde van het kalenderjaar.

 • Belangrijke weetjes

  • Na het ontstaan van verzekeringsplicht heb je 4 maanden de tijd om een verzekering af te sluiten. Als we je aanvraag later ontvangen, word je verzekerd vanaf de dag waarop we je aanvraag ontvangen.
  • Je kunt bij Anderzorg alleen een aanvullende verzekering afsluiten als je ook een Basisverzekering afsluit.
  • Als je een buitenlands woonadres hebt kun je je alleen aanmelden via een speciaal aanvraagformulier: 'aanvraag zorgverzekering woonachtig in het buitenland'.

Zie ook: