In Nederland verzekeren?

Welkom (terug) in Nederland! Kom je tijdelijk in Nederland werken? Of ben je net terug van een buitenlands avontuur? Bij Anderzorg kun je snel een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor een lage premie. En je regelt alles gemakkelijk zelf online. Je bent al verzekerd voor € 102 per maand met € 385 wettelijk verplicht eigen risico.

English? More about our Affordable Health Insurance

Bereken je premie en stap over

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een Basisverzekering afsluiten. De Basisverzekering dekt de standaardkosten van bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. Een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht. Bij Anderzorg kun je kiezen uit verschillende kant-en-klaar-pakketten en aanvullende modules, waarmee je jouw verzekering helemaal zelf samenstelt.

  • Heb je gereisd? Of stage gelopen in het buitenland? En heb je je voor je reis uitgeschreven bij je zorgverzekeraar? Dan moet je je bij terugkomst weer verzekeren in Nederland.
  • Heb je tijdelijk in het buitenland gewerkt? En was je niet in Nederland verzekerd bij een zorgverzekeraar? Sluit dan bij terugkomst in Nederland een zorgverzekering in Nederland af.
  • Ben je geïmmigreerd naar Nederland? Denk er ook dan om dat je verplicht bent je in Nederland te verzekeren.
  • Heb je in het buitenland gewoond en gewerkt en kom je (terug) naar Nederland? Ook dan moet je je weer in Nederland verzekeren.

Woon je in het buitenland? En werk je uitsluitend in Nederland? Dan moet je je in onderstaande situaties aanmelden voor de Basisverzekering in Nederland.

  • Je werkt in loondienst of als zelfstandig ondernemer in Nederland.
  • Je verricht in Nederland kortdurende arbeid, bijvoorbeeld seizoensarbeid.
  • Je werkt in Nederland in deeltijd.

Let op: Als je een buitenlands woonadres hebt kun je je alleen aanmelden via het formulier 'Aanvraag zorgverzekering, woonachtig in het buitenland'.

Zie ook

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.