Leren hoe je minder piekert? Volg gratis de online cursus

20 april 2020 Anderzorg

De coronacrisis en de bijbehorende maatregelen hebben invloed op hoe we leven. Het is dus ook niet zo gek dat we ons daar af en toe zorgen over maken. We zitten bijvoorbeeld soms even niet zo lekker in ons vel of slapen ’s nachts wat slechter. Dat piekeren kan hartstikke vervelend zijn. Gelukkig kan je hier ook iets aan doen.

Wat is piekeren eigenlijk?

Een van de belangrijkste kenmerken van piekeren is dat je negatieve emoties aan je gedachtes vastplakt. Je gaat daardoor nog meer denken aan datgene waar je juist niet aan wilt denken. Door de stressreactie wordt het moeilijker om je gedachtes te ordenen, te relativeren en tot een oplossing te komen. Zo kom je in een negatieve spiraal terecht.

Online cursus

Op SamenGezond kan je daarom nu een gratis cursus volgen. De module is ontwikkeld door experts op het gebied van piekeren. Op basis van actuele inzichten uit de wetenschap en de praktijk leer je onder andere hoe je negatieve gedachtes kan omvormen tot positieve gedachtes en hoe je dat stemmetje in je hoofd de baas wordt. Daar heb je nu - tijdens de coronacrisis – wat aan, maar ook in de toekomst.

Anderzorg x SamenGezond

Minder piekeren, meer rust? Anderzorg werkt met SamenGezond, het grootste online gezondheidsprogramma van Nederland, om je tips, advies en oplossingen te bieden. Wil je werken aan een gezondere leefstijl, doe dan vandaag nog mee met Anderzorg & SamenGezond.