Intro: Vraag toestemming voor wijkverpleging aan.
Anderzorg heeft contracten afgesloten met veel zorgaanbieders, zoals de wijkverpleegkundige. Ga je naar een wijkverpleegkundigen waar we geen contract mee hebben? Dan moet je eerst toestemming vragen. Je kunt namelijk van een ongecontracteerde zorgaanbieder alleen een factuur indienen met onze toestemming.
Kies je voor een zorgaanbieder die geen overeenkomst heeft met Anderzorg?
Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de betaling van de rekening aan de zorgaanbieder. Blijkt achteraf dat je zorg hebt gedeclareerd die niet verzekerd is? Dan vergoeden we deze niet of vragen we het bedrag van je terug.
Afhankelijk van je polis vergoeden we (een deel van) de rekening. Op de website vind je bij Verpleging en Verzorging meer informatie over de vergoedingen.
Voor vergoeding van je verpleging of verzorging heb je een verpleegkundige-indicatie nodig en een zorgplan. In een verpleegkundige-indicatie staat wat voor zorg je nodig hebt.
In jouw zorgplan staat:
- Welke zorg je ontvangt.
- Wanneer je zorg ontvangt.
- Welk resultaat jij en de wijkverpleegkundige verwachten.
De wijkverpleegkundige (hbo-opgeleid en BIG-geregistreerd) bepaalt met jou het zorgplan.
Je ondertekent allebei het zorgplan als je akkoord bent.
De datum van je aanvraag is de ingangsdatum van de toestemming (als we deze geven). We begrijpen dat de zorg vaak meteen al start wanneer je dit nodig hebt en dat de aanvraag even blijft liggen. In dat geval zal de indicatie en het zorgplan uiterlijk binnen 10 werkdagen bij ons binnen moeten zijn. We vergoeden niet verder terug dan deze 10 werkdagen.
Aanvraagdatum:
18 januari 2021