Acnébehandelingen 2017

Acné is een huidaandoening. Een huidtherapeut bepaalt welke behandeling het beste is en maakt de huid schoon. De behandeling houdt de acné rustig, de huidtherapeut verwijdert de littekens door peeling. Verder geeft de huidtherapeut adviezen over de dagelijkse verzorging van de huid. 

In enkele gevallen valt een acnébehandeling onder medisch specialistische zorg. In dat geval worden de behandeling en geneesmiddelen vergoed vanuit de Basisverzekering. Lees meer over de vergoeding van medisch specialistische zorg.

Je krijgt een vergoeding tot een maximumbedrag. Dit maximumbedrag is per kalenderjaar:

 Anderzorg Budget  Anderzorg Jong  Anderzorg Extra
 € 0  € 200  € 0

Je hebt recht op vergoeding als:

  • Je een verwijzing hebt van je huisarts of medisch specialist
  • De behandeling wordt verricht door een huidtherapeut of een door Anderzorg erkende schoonheidsspecialist die geregistreerd is bij ANBOS met de specialisatie 'acné'.

Kosten hoger dan de maximale vergoeding zijn voor je eigen rekening.

Eigen risico

Als de acnébehandeling wordt vergoed uit de Basisverzekering (medisch specialistische zorg), geldt het eigen risico. Wordt de behandeling vergoed uit de aanvullende verzekering, dan geldt het eigen risico niet.

Voor de behandeling kun je terecht bij een huidtherapeut of een door Anderzorg erkende schoonheidsspecialist die geregistreerd is bij ANBOS met de specialisatie 'acné'.

Ja, je hebt een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig.

Disclaimer

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden, er kunnen uitsluitingen en beperkingen gelden. Heb je zorg nodig? Bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.