Acnebehandeling 2020

Acne is een huidaandoening. Een huidtherapeut kan je daarvoor behandelen, littekens verwijderen en adviseren over de dagelijkse verzorging van je huid. De behandeling van acne valt in sommige gevallen onder medisch specialistische zorg. In dat geval krijg je vergoeding uit de Basisverzekering. 

Wat krijg je vergoed vanuit de Basisverzekering?

Als je (huis)arts je verwijst naar een dermatoloog of huidarts in het ziekenhuis, dan worden de behandeling en geneesmiddelen vergoed vanuit de Basisverzekering. Het valt dan namelijk onder medisch specialistische zorg. Wel geldt hiervoor het eigen risico.

Wat krijg je vergoed vanuit de aanvullende modules?

Vanuit de aanvullende modules zijn er geen vergoedingen voor acnebehandelingen.

Welke kosten zijn voor jou?

  • Eigen risico bij een vergoeding uit de Basisverzekering.

*De aanvullende verzekeringen Anderzorg Jong, Tand, Budget en Extra kun je niet meer afsluiten. Als je een van deze verzekeringen al eerder hebt afgesloten, geldt onderstaande vergoeding.

Anderzorg Jong heeft een vergoeding tot maximaal € 200 per kalenderjaar voor de behandeling van acne. Hier geldt geen eigen risico.

Voorwaarden voor vergoeding

Zie ook:

Disclaimer

De informatie op deze pagina en andere vergoedingenpagina’s is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals deze beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Mogelijk gelden uitsluitingen en beperkingen.