Allergeenvrije schoenen 2018

Allergeenvrije schoenen zijn speciale schoenen voor mensen met een allergie voor bepaalde stoffen, zoals lijm, rubber en leer.

Alleen volledig op maat gemaakte allergeenvrije schoenen worden vergoed.

Eigen risico

Ben je 18 jaar of ouder? Dan is het mogelijk dat je een verplicht of vrijwillig eigen risico moet betalen.

Eigen bijdrage

Ben je 16 jaar of ouder? Dan betaal je € 138. Ben je jonger dan 16 jaar, dan betaal je € 69 eigen bijdrage.

Je kunt terecht bij een leverancier van allergeenvrije schoenen. Anderzorg heeft leveranciers gecontracteerd. In de Zorgvinder vind je een overzicht van de leveranciers die met Anderzorg een overeenkomst hebben gesloten.

Ga je naar een leverancier die niet door Anderzorg is gecontracteerd, dan moet deze leverancier SEMH-gecertificeerd zijn (kijk bij ‘Orthopedische Schoentechnische Bedrijven’). Het kan zijn dat je niet alles vergoed krijgt. In de algemene voorwaarden vind je hoeveel je vergoed krijgt.

 

 

Ga je naar een gecontracteerde leverancier, dan kun je je met de toelichting van jouw medisch specialist rechtstreeks tot de leverancier wenden.

Ga je naar een leverancier die niet door Anderzorg is gecontracteerd, dan heb je voorafgaande toestemming van Anderzorg nodig. Hiervoor heb je een toelichting van de behandelend medisch specialist en een offerte van de leverancier nodig.

LET OP: de leverancier bepaalt aan de hand van wettelijke criteria of je voor vergoeding van allergeenvrije schoenen in aanmerking komt. Als je het hulpmiddel niet vergoed krijgt, dan krijg je een brief met uitleg van ons. 

Disclaimer

De informatie op deze pagina en andere vergoedingenpagina’s is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals deze beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Mogelijk gelden uitsluitingen en beperkingen.