Besnijdenis 2020

Een besnijdenis wordt ook wel circumcisie genoemd. Anderzorg vergoedt een besnijdenis wanneer deze medisch noodzakelijk is. 

Wat krijg je vergoed vanuit de Basisverzekering?

Een besnijdenis (circumcisie) wordt vergoed vanuit de Basisverzekering wanneer deze medisch noodzakelijk is. Denk aan een vernauwde voorhuid (phimosis).

Wat krijg je vergoed vanuit de aanvullende modules?

Vanuit de aanvullende modules hebben we geen extra vergoeding voor een besnijdenis.

Voorwaarden voor vergoeding

  • Je moet een verwijzing hebben van je huisarts of medisch specialist.

Welke kosten zijn voor jou?

  • Voor een besnijdenis geldt het eigen risico.

Waar kun je terecht?

Bij een medisch specialist in een ziekenhuis of een zelfstandig behandelcentrum. Het zelfstandige behandelcentrum moet wel zijn toegelaten op grond van de Wet Toelating Zorginstellingen. Check de Zorgvinder voor alle zorgaanbieders waar Anderzorg afspraken mee heeft. Je vindt besnijdenis terug onder de categorie ‘medische specialistische zorg’.

Ga je naar een zorgaanbieder waar we geen afspraken mee hebben? Dan vergoeden we een gedeelte van de kosten. Kijk hier voor een overzicht van de maximale vergoedingen. Staat jouw product er niet bij? Dan krijg je het gemiddeld (voor Nederland) gecontracteerde tarief vergoed.

Zie ook:

Disclaimer

De informatie op deze pagina en andere vergoedingenpagina’s is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals deze beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Mogelijk gelden uitsluitingen en beperkingen.