Camouflagetherapie 2017

Camouflagetherapie is bedoeld om mensen met een ernstige huidafwijking of littekens in het gezicht of hals, te leren hoe deze huidafwijking het beste gecamoufleerd kan worden met camouflagemiddelen.

Camouflagetherapie wordt niet vergoed vanuit de Basisverzekering. 

Je krijgt een vergoeding tot een maximumbedrag. Dit maximumbedrag is per kalenderjaar en geldt voor camouflagemiddelen en -therapie samen. Declareer je bijvoorbeeld € 150 voor camouflagemiddelen, dan kun je vervolgens nog maximaal € 50 declareren voor camouflagetherapie. 

Anderzorg Budget Anderzorg Jong Anderzorg Extra
€ 0 € 200 € 200 

Wanneer heb je recht op een vergoeding?

Je hebt recht op deze vergoeding als je een ernstige huidafwijking in je gezicht of je hals hebt. 
Kosten hoger dan de maximale vergoeding zijn voor je eigen rekening.

Eigen risico

Omdat camouflagetherapie niet vanuit de Basisverzekering wordt vergoed, geldt er geen eigen risico. 

De therapie moet gegeven worden door een door Anderzorg erkende huidtherapeut of schoonheidsspecialist die geregistreerd is bij ANBOS met de specialisatie 'camouflage'.

Je mag naar een andere zorgaanbieder, maar dan krijg je geen vergoeding.

Zie ook:

Disclaimer

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden, er kunnen uitsluitingen en beperkingen gelden. Heb je zorg nodig? Bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.