Dialyse in een dialysecentrum 2017

Heb je dialyse nodig om de nierfunctie van je lichaam te ondersteunen? Bij ons heb je recht op haemo- en peritoneaaldialyse in een dialysecentrum.

Haemodialyse is een therapie die de nierfunctie vervangt waarbij gebruik gemaakt wordt van filters; de zogenoemde kunstnieren. Bij peritoneaaldialyse wordt om het bloed te zuiveren spoelvloeistof in de buikholte gebracht. Daarom wordt het ook wel buikspoeling genoemd. 

Je hebt recht op vergoeding van kosten van haemodialyse en peritoneaaldialyse, de daarbij behorende medisch specialistische zorg, onderzoeken, behandeling, verpleging, geneesmiddelen en psychosociale begeleiding.

Eigen risico

Het is mogelijk dat je een verplicht of vrijwillig eigen risico moet betalen. Heb je dit jaar minder zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je maximaal het bedrag dat nog openstaat. Heb je dit jaar meer zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je niets.

Je kunt voor deze zorg naar een dialysecentrum. Anderzorg heeft zorgaanbieders gecontracteerd. Vind een zorgaanbieder bij jou in de buurt met de Zorgvinder. 
Zoektip: Zorg voor dialyse in een dialysecentrum kun je in de zorgvinder terugvinden onder dialyse.

Mag ik ook naar een andere zorgaanbieder?

AnderZorg heeft zorgaanbieders gecontracteerd. Je kunt uit deze zorgaanbieders kiezen. Als je kiest voor een zorgaanbieder die geen overeenkomst heeft met AnderZorg is het verstandig om vooraf even de verzekeringsvoorwaarden te bekijken, misschien krijg je niet al je kosten vergoed. Bovendien gelden er maximale vergoedingen. De lijst met maximale vergoedingen kan gedurende het jaar wijzigen. Als er voor een bepaald DBC-zorgproduct geen vergoeding in de lijst met maximale vergoedingen is opgenomen dan krijgt u een vergoeding van het bedrag dat in Nederland het gemiddeld gecontracteerde tarief is. Bekijk de lijst met maximale vergoedingen per DBC-zorgproduct.

Ja, je hebt alleen recht op dialyse in een dialysecentrum als je een schriftelijke verwijzing hebt van je huisarts of medisch specialist.

Zie ook:

Disclaimer

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden, er kunnen uitsluitingen en beperkingen gelden. Heb je zorg nodig? Bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.