Dialyse in een dialysecentrum 2020

Heb je dialyse nodig om de nierfunctie van je lichaam te ondersteunen? Bij ons heb je recht op haemo- en peritoneaaldialyse in een dialysecentrum. Haemodialyse is een therapie die de nierfunctie vervangt waarbij gebruik wordt gemaakt van filters; de zogenoemde kunstnieren. Bij peritoneaaldialyse wordt om het bloed te zuiveren spoelvloeistof in de buikholte gebracht. Daarom wordt het ook wel buikspoeling genoemd. 

Wat krijg je vergoed vanuit de Basisverzekering?

Je hebt recht op vergoeding van kosten van haemodialyse en peritoneaaldialyse en de daarbij behorende medisch specialistische zorg, onderzoeken, behandeling, verpleging, geneesmiddelen en psychosociale begeleiding.

Voorwaarden voor vergoeding

  • Je hebt een schriftelijke verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist.
  • Voor dialyse in het buitenland heb je vooraf toestemming van Anderzorg nodig. Download daarvoor het aanvraagformulier

Welke kosten zijn voor jou?

  • Dialyse in een dialysecentrum valt onder het eigen risico.
  • Ga je naar een dialysecentrum waar we géén afspraken mee hebben? Dan worden de kosten soms niet helemaal vergoed. Meestal geldt dan ook een maximale vergoeding. In het verzekeringsreglement lees je hier meer over.

Waar kun je terecht?

Voor dialyse kun je terecht bij alle dialysecentra waar Anderzorg afspraken mee heeft gemaakt. Met de Zorgvinder vind je de centra die het dichtst bij jou in de buurt zijn.

Zie ook:

Disclaimer

De informatie op deze pagina en andere vergoedingenpagina’s is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals deze beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Mogelijk gelden uitsluitingen en beperkingen.