Ergotherapie 2018

Ergotherapie helpt mensen die door lichamelijke, geestelijke, zintuiglijke of emotionele aandoeningen problemen ondervinden bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. De ergotherapeut zorgt voor praktische oplossingen in de omgeving van de cliënt, zodat dagelijkse handelingen weer mogelijk zijn. De ergotherapeut geeft advies en verzorgt de aanvraag, aanmeting en levering van hulpmiddelen zoals rolstoelen, spalken en orthopedisch schoeisel. Ook leert de ergotherapeut je hoe deze hulpmiddelen gebruikt.

Je hebt per kalenderjaar recht op vergoeding van kosten van maximaal 10 behandeluren ergotherapie als die het doel heeft je zelfzorg en je zelfredzaamheid te bevorderen en te herstellen.

Eigen bijdrage

Nee, je betaalt geen eigen bijdrage.

Eigen risico

Het is mogelijk dat je een verplicht of vrijwillig eigen risico moet betalen. Heb je in dit jaar minder zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je maximaal het bedrag dat nog openstaat. Heb je dit jaar al meer zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je niets. 


Je kunt alleen naar een ergotherapeut die in het Kwaliteitsregister Paramedici de aantekening 'Kwaliteitsgeregistreerd' heeft. Alle door Anderzorg gecontracteerde therapeuten zijn in dit register ingeschreven. 
Anderzorg heeft ergotherapeuten gecontracteerd. Ergotherapeuten kun je in de Zorgvinder terugvinden onder de categorie ergotherapie. 

Mag je ook naar een andere ergotherapeut?

Ga je naar een zorgaanbieder die met Anderzorg geen overeenkomst heeft? Dan krijg je een gedeelte van de kosten vergoed. Voor ergotherapie die in een WLZ-instelling (bijvoorbeeld verpleeghuis of verzorgingshuis) of poliklinisch in een ziekenhuis wordt gegeven, gelden andere tarieven.

Als je kiest voor een zorgaanbieder die geen overeenkomst met Anderzorg heeft gesloten, krijg je de kosten tot een maximumbedrag van 65% van de rekening van de zorgaanbieder vergoed. Daarbij geldt een maximum van 65% van het bedrag dat Anderzorg gemiddeld voor die behandeling heeft gecontracteerd.

Voor ergotherapie aan huis heb je vooraf een schriftelijke verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist.

Nee, je hoeft geen toestemming te vragen.

Zie ook:

Disclaimer

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden, er kunnen uitsluitingen en beperkingen gelden. Heb je zorg nodig? Bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.