Eigen bijdrage

De overheid heeft bepaald dat de kosten van zorg soms niet helemaal vergoed worden. Je krijgt dan te maken met een wettelijke eigen bijdrage of maximale vergoeding.

Een wettelijke eigen bijdrage betekent dat je voor een bepaalde verstrekking een deel van de kosten zelf moet betalen. Zo geldt er voor zittend ziekenvervoer in 2017 een wettelijke eigen bijdrage van € 100.

Een maximale vergoeding betekent dat je kosten tot een bepaald bedrag vergoed krijgt. Voor sommige hulpmiddelen geldt bijvoorbeeld een maximale vergoeding. Of je zelf nog een deel van het hulpmiddel moet betalen, hangt af van de prijs die de leverancier in rekening brengt.

Het kan ook zijn dat je zorg gebruikt waarvoor een eigen bijdrage geldt. Je betaalt dan eerst de eigen bijdrage. Het bedrag dat daarna overblijft, telt mee voor het verplicht eigen risico en het vrijwillig eigen risico. Rekenvoorbeelden.

Soms vergoedt Anderzorg de kosten die je zelf moet betalen vanuit de aanvullende verzekering of tandartsverzekering. Of een deel hiervan. Wil je weten voor welke zorg een eigen bijdrage of een maximale vergoeding geldt? Dat kun je lezen in de verzekeringsvoorwaarden en het Verzekeringsreglement.

Zie ook

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.