Gebruikskosten geleidehond 2018

Als je een blindengeleidehond, hulphond of signaalhond hebt, vergoed Anderzorg ook de kosten voor het levensonderhoud, de verzorging en de kosten voor een speciale ziektekostenverzekering voor de hond.

Je krijgt een vergoeding van maximaal € 1090 per jaar voor het levensonderhoud, de verzorging en een speciale ziektekostenverzekering.

Er geldt een maximale vergoeding van € 1090 per kalenderjaar. In het verzekeringsreglement lees je hier meer over. Kosten boven de maximale vergoeding betaal je zelf.
 

Eigen risico

Het is mogelijk dat je een verplicht of vrijwillig eigen risico moet betalen. Heb je dit jaar minder zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je maximaal het bedrag dat nog openstaat. Heb je dit jaar meer zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je niets. 

Je hebt recht op vergoeding van gebruikskosten voor een geleidehond als u een speciale ziektenkostenverzekering voor de hond heeft afgesloten. 

Komt de blindengeleidehond van een gecontracteerde hondenschool, dan heb je geen toestemming nodig van Anderzorg. (We moeten dan wel toestemming hebben gegeven voor vergoeding van de aanschaf van de blindengeleidehond zelf).

Komt de hond van een hondenschool die niet door Anderzorg is gecontracteerd, dan heb je voorafgaande toestemming van ons nodig. Hiervoor vragen we een toelichting van de hondenschool en een kopie van de afgesloten ziektekostenverzekering voor de hond. De vergoeding moet voor de eerste keer worden aangevraagd binnen drie maanden nadat de hond bij je is geplaatst, of na het afronden van een teamtraining. Vervolgens moet de vergoeding elk jaar opnieuw worden aangevraagd.

In de Zorgvinder vind je welke hondenscholen Anderzorg gecontracteerd heeft. (Zoek op 'blindengeleidehond').

Zie ook:

Disclaimer

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden, er kunnen uitsluitingen en beperkingen gelden. Heb je zorg nodig? Bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.