Incontinentiemateriaal 2018

Heb je last van ongecontroleerd verlies van urine of ontlasting? Er zijn vergoedingen voor absorberende materialen, zoals inlegluiers en luierbroeken. Op deze pagina lees je wat je vergoed krijgt voor incontinentiemateriaal, wanneer je voor vergoeding in aanmerking komt en waar je terecht kunt.

Je hebt recht op vergoeding vanuit de Basisverzekering als er sprake is van:

  • incontinentie van ontlasting die langer dan 2 weken aanhoudt
  • incontinentie van urine die langer dan 2 maanden aanhoudt
  • ondersteuning van bekkenbodem, spieroefeningen of blaastraining ten laste van de zorgverzekering voor de behandeling van urine-incontinentie (niet bij nachtplassen)
  • ziektebeelden waarvan mag worden aangenomen dat de incontinentie niet vanzelf geneest

In bepaalde gevallen heb je recht op vergoeding van een bedbeschermende onderlegger. Met een verklaring van je behandelende arts of incontinentieverpleegkundige kun je contact opnemen met een gecontracteerde leverancier. Die weet wanneer je recht hebt op vergoeding. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet je vooraf toestemming bij ons aan te vragen met een verklaring van je arts.

Vergoeding voor kinderen van 3 en 4 jaar

Wordt jouw kind van 3 of 4 jaar oud door een ziekte waarschijnlijk niet zindelijk? Dan vergoeden wij absorberend materiaal.

Wat wordt niet vergoed?

Er is geen vergoeding als er alleen sprake is van bedplassen. Ook wordt incontinentiemateriaal voor kinderen jonger dan 3 jaar niet vergoed.

Eigen risico

Voor incontinentiemateriaal geldt het eigen risico.

Wij hebben voor incontinentiemateriaal zowel medische speciaalzaken als apotheken gecontracteerd. In de Zorgvinder vind je een overzicht van de medische speciaalzaken en apotheken die met ons een overeenkomst hebben gesloten (zoek onder 'incontinentie materiaal' of 'Hulpmiddelen via de apotheek').

Ga je naar een niet-gecontracteerde aanbieder? Dan kan het zijn dat je niet alles vergoed krijgt. In de algemene voorwaarden vind je hoeveel je vergoed krijgt. Er gelden maximale vergoedingen en maximale aantallen (zie het Verzekeringsreglement). 

De leverancier bepaalt, afhankelijk van de zorgzwaarte, hoeveel materiaal de klant nodig heeft.

Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan heb je vooraf toestemming van ons nodig. Die vraag je aan met een verklaring van je arts. Je hebt ook toestemming van ons nodig voor incontinentiemateriaal voor een kind van 3 of 4 jaar.

Zie ook:


Disclaimer

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden, er kunnen uitsluitingen en beperkingen gelden. Heb je zorg nodig? Bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.