Niet-spoedeisende medische zorg in het buitenland 2017

Onder niet-spoedeisende zorg in het buitenland vallen behandelingen tijdens je verblijf in het buitenland (van niet langer dan een jaar) en behandelingen waarvoor je speciaal naar het buitenland gaat. Deze zorg is in principe uit te stellen tot na je terugkeer in Nederland en valt daarom niet onder spoedeisende zorg in het buitenland.

Ga je naar een gecontracteerde zorgaanbieder, dan krijg je 100% van het Nederlands wettelijk tarief vergoed.

Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder, dan gelden er maximale vergoedingen. Kijk voor deze maximale vergoedingen bij de vergoedingen-pagina over de behandeling die je in het buitenland wilt ondergaan.

Je hebt recht op vergoeding van niet-spoedeisende zorg in het buitenland als de kosten zouden zijn vergoed als ze in Nederland zouden zijn gemaakt.

Eigen risico

Het is mogelijk dat je een verplicht of vrijwillig eigen risico moet betalen. Heb je dit jaar minder zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je maximaal het bedrag dat nog openstaat. Heb je dit jaar meer zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je niets.

Anderzorg heeft met enkele Duitse ziekenhuizen contractafspraken gemaakt. Wil je weten welke ziekenhuizen door Anderzorg zijn gecontracteerd, de Zorgadviseur staat voor je klaar! Bel ons op 088 222 42 42 (lokaal tarief), op werkdagen van 8.30 tot 19.00 uur of stuur ons een e-mail met je vraag.
Heb je een vraag over de vergoeding van zorg? Dan kan je ook terecht bij de Zorgadviseur.

Ja, je hebt voor de behandeling een schriftelijke verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist.

Wil je zeker weten of de door jou gewenste medische zorg in het buitenland voor vergoeding in aanmerking komt en of je misschien zelf nog kosten moet betalen? Neem vooraf contact op met onze Zorgadviseur als je een behandeling in het buitenland wilt ondergaan. De Zorgadviseur is bereikbaar op telefoonnummer 088 222 42 42.

Zie ook:

  • Spoedeisende zorg en geneesmiddelen buitenland
  • Disclaimer

    De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden, er kunnen uitsluitingen en beperkingen gelden. Heb je zorg nodig? Bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.

    Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.