Ooglaserbehandeling 2018

Ooglaseren is een medische behandeling om het gezichtsvermogen van brildragers te verbeteren. Dit wordt gedaan door het hoornvlies met een computergestuurde laserstraal dunner te maken. Hierbij verandert de kromming van het hoornvlies en daardoor ook de lichtbreking en de lenswerking van het oog.

Ooglaserbehandelingen worden uit de Basisverzekering 100% vergoed wanneer er een uitzonderlijke medische noodzaak is. Er moet dan wel vooraf toestemming verleend zijn door Anderzorg. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan wordt maximaal 65% van het gemiddelde gecontracteerde tarief vergoed. 

Vanuit de aanvullende verzekeringen is er geen vergoeding.

Eigen risico

Het is mogelijk dat je een verplicht of vrijwillig eigen risico moet betalen. Dit hangt er vanaf of jouw behandelingen vergoed worden uit de Basisverzekering of uit de aanvullende verzekering. 

Voor de Basisverzekering geldt: heb je dit jaar minder zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je maximaal het bedrag dat nog openstaat. Heb je dit jaar meer zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je niets.

Maximale vergoeding

Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan wordt maximaal 65% van het gemiddelde gecontracteerde tarief vergoed. Kosten boven de maximale vergoeding zijn voor eigen rekening.

Je kunt terecht bij een kliniek of ziekenhuis waar ooglaserbehandelingen worden uitgevoerd. 

Mag ik ook naar een andere zorgaanbieder?

Ga je naar een niet-gecontracteerde aanbieder? Dan kan het zijn dat je niet alles vergoed krijgt. In de algemene voorwaarden vind je hoeveel je vergoed krijgt. Je krijgt kosten vergoed tot een maximumbedrag.

Om in aanmerking te komen voor vergoeding uit de Basisverzekering, heb je voorafgaande toestemming van Anderzorg nodig.

Zie ook:

Disclaimer

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden, er kunnen uitsluitingen en beperkingen gelden. Heb je zorg nodig? Bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.