Plaswekkers 2018

Wanneer iemand van zeven jaar of ouder regelmatig in bed plast, zonder dat er sprake is van een lichamelijke oorzaak, spreken we van bedplassen. Een lastig probleem, maar er is wel iets aan te doen. Een plaswekker is een apparaatje dat, door middel van een alarmtoon, direct reageert op het eerste ongewenste urineverlies.

Een plaswekker wordt niet vergoed vanuit de Basisverzekering.

Je krijgt een plaswekker, eenmaal voor de gehele verzekeringsduur. De plaswekker kan ook in bruikleen geleverd worden voor een periode van maximaal 3 maanden.
Anderzorg Budget Anderzorg Jong Anderzorg Extra
Nee Nee Ja

Wanneer heb je recht op vergoeding?

Je hebt recht op vergoeding als:

  • er sprake is van bedplassen
  • je 7 jaar of ouder bent
  • je nog niet eerder een plaswekker van Anderzorg hebt gekregen

Eigen risico

Omdat een plaswekker niet uit de Basisverzekering wordt vergoed, geldt er geen eigen risico.

Eigen bijdrage

Er geldt geen eigen bijdrage voor een plaswekker.

Je hebt een verklaring nodig van een huisarts, medisch specialist of specialistisch verpleegkundige, en neem contact op met de gecontracteerde leverancier voor plaswekkers

Nee, je hebt vooraf geen toestemming nodig van Anderzorg. 

Zie ook:

Disclaimer

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden, er kunnen uitsluitingen en beperkingen gelden. Heb je zorg nodig? Bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.