Pruiken 2017

Je komt in aanmerking voor een vergoeding van een pruik bij geheel of gedeeltelijke kaalhoofdigheid als gevolg van een medische aandoening of behandeling van medische aard. Mannelijke kaalhoofdigheid is geen indicatie voor een pruik.

Pruiken worden vanuit de Basisverzekering vergoed tot een maximum bedrag van
€ 419,50. 

Kosten boven de maximale vergoeding uit de Basisverzekering zijn voor je eigen rekening.

Eigen risico

Heb je dit jaar minder zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je maximaal het bedrag dat nog openstaat. Heb je dit jaar meer zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je niets. 

Ga je naar een gecontracteerde leverancier, dan kun je je met de toelichting van jouw behandelend arts rechtstreeks tot de leverancier wenden.

Ga je naar een leverancier die niet door Anderzorg is gecontracteerd, dan moet deze een SEMH- of ANKO certificaat hebben. Ook heb je voorafgaande toestemming van Anderzorg nodig. Hiervoor vragen wij een toelichting van de behandelend arts. Het kan zijn dat je niet alles vergoed krijgt. In de algemene voorwaarden vind je hoeveel je vergoed krijgt. 

Let op: De leverancier bepaalt aan de hand van wettelijke criteria of je voor vergoeding van een pruik in aanmerking komt. Als je deze niet vergoed krijgt, dan krijg je een brief met uitleg van ons. 

Disclaimer

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden, er kunnen uitsluitingen en beperkingen gelden. Heb je zorg nodig? Bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.