Second opinion 2017

Een second opinion is het vragen van een beoordeling van een door een arts gestelde diagnose of voorgestelde behandeling aan een 2e, onafhankelijke arts die werkzaam is op hetzelfde specialisme of vakgebied als de eerste geconsulteerde arts.

Een second opinion wordt vergoed vanuit de Basisverzekering.

Wanneer heb je recht op vergoeding?

Je hebt recht op vergoeding van een second opinion als je:

  • Vooraf een verwijzing hebt voor een second opinion van je behandelaar;
  • de second opinion betrekking heeft op de geneeskundige zorg zoals reeds besproken met de eerste behandelaar, en
  • je met de second opinion terugkeert naar de oorspronkelijke behandelaar, deze houdt de regie over de behandeling.

Eigen risico

Omdat een second opinion vergoed wordt uit de Basisverzekering is het mogelijk dat je een verplicht of vrijwilig eigen risico moet betalen. Heb je dit jaar minder zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je maximaal het bedrag dat nog openstaat. Heb je dit jaar meer zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je niets.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen eigen bijdrage. 

Je kunt voor een second opinion naar een huisarts, medisch specialist, verloskundige, psychotherapeut, klinisch psycholoog, GGZ instelling of een (polikliniek van een) psychiatrische afdeling van een ziekenhuis.
 

Anderzorg heeft zorgaanbieders gecontracteerd. In de Zorgvinder vind je een overzicht van de zorgaanbieders die met Anderzorg een overeenkomst hebben gesloten. 

Ga je naar een niet-gecontracteerde aanbieder? Dan kan het zijn dat je niet alles vergoed krijgt. In de algemene voorwaarden vind je hoeveel je vergoed krijgt. Je krijgt kosten vergoed tot een maximumbedrag per behandeling.                  

Zie ook:

Disclaimer

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden, er kunnen uitsluitingen en beperkingen gelden. Heb je zorg nodig? Bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.