SOA-Test 2017

Ben je bang dat je een SOA (seksueel overdraagbare aandoening) hebt opgelopen of wil je gewoon zeker weten dat je niks mankeert? Dan kan je een SOA-test laten doen bij de huisarts of bij de GGD. Ga naar je naar je huisarts? Dan krijg je de test vergoed uit de Basisverzekering.

LET OP: Een preventieve test of zelftesten voor thuis worden niet vergoed, maar worden ook vaak weggegeven vanuit GGD.

Het consult van de huisarts valt niet onder je eigen risico. Je betaalt wel eigen risico voor werk dat de huisarts door anderen laat doen zoals voor het uitstrijkje, urine-onderzoek of bloedonderzoek en voor de laboratoriumkosten. Heb je dit jaar minder zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je maximaal het bedrag dat nog openstaat. Heb je dit jaar meer zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je niets. 

Wij adviseren je om je door je huisarts of GGD te laten testen. Een arts gebruikt betrouwbare testen en kan de uitslag juist beoordelen. Je krijgt begeleiding en de arts kan je meteen behandelen.

Gratis SOA-test als je bij een risicogroep hoort

Bij het centrum seksuele gezondheid van de GGD kun je gratis en anoniem een test uit laten voeren wanneer je tot een van de risicogroepen behoort. Je behoort tot de risicogroep als je: 

  • 24 jaar of jonger bent
  • als man seksueel contact hebt met mannen
  • prostituees bezoekt
  • bent gewaarschuwd door iemand met een soa
  • klachten hebt die wijzen op een soa
  • uit een gebied komt waar veel soa’s voorkomen
  • man/partner seksueel contact heeft met mannen of prostituees
  • partner afkomstig is uit een gebied waar veel soa's voorkomen

Disclaimer

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden, er kunnen uitsluitingen en beperkingen gelden. Heb je zorg nodig? Bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.