Softbraces en spalken 2020

Een softbrace is een hulpmiddel om een gewricht (bijvoorbeeld een knie) te stabiliseren. De informatie op deze pagina gaat over de vergoeding van een softbrace of spalk voor tijdelijk gebruik (bijvoorbeeld tijdens het sporten).

Wat krijg je vergoed vanuit de Basisverzekering?

Heb je een softbrace of spalk (ook wel orthese genoemd) nodig voor langere tijd, dan kan het zijn dat je recht hebt op een vergoeding uit de Basisverzekering. Lees meer over de vergoeding van een orthese.

Wat krijg je vergoed vanuit de aanvullende modules?

Vanuit de aanvullende modules hebben we geen vergoeding voor softbraces en spalken.

*De aanvullende verzekeringen Anderzorg Jong, Tand, Budget en Extra kun je niet meer afsluiten. Als je een van deze verzekeringen al eerder hebt afgesloten, geldt onderstaande vergoeding.

Ben je aanvullend verzekerd met de pakketten Anderzorg Jong of Anderzorg Extra? Dan krijg je de aanschafkosten van een softbrace of spalk vergoed tot maximaal € 50 per kalenderjaar. Je hebt geen verwijzing nodig. 

Wat wordt niet vergoed?

Je krijgt geen vergoeding als de brace of spalk onderdeel is van een behandeling in het ziekenhuis.

Welke kosten zijn voor jou?

Kosten hoger dan de maximale vergoeding zijn voor eigen rekening.

Waar kun je terecht?

Voor een softbrace of spalk kun je naar een orthopedisch instrumentmaker. Daarnaast zijn er ook andere leveranciers zoals apotheken, fysiotherapeuten en thuiszorgwinkels.

Zie ook:

Disclaimer

De informatie op deze pagina en andere vergoedingenpagina’s is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals deze beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Mogelijk gelden uitsluitingen en beperkingen.