Spataderbehandeling 2018

Wat zijn spataderen?

Een spatader is een verwijde ader die vaak goed te zien is op de huid. Een spatader ontstaat doordat de kleppen in de ader niet meer goed sluiten, waardoor bloed terugstroomt. Spataderen kunnen gevoelig zijn of pijn doen.

Voldoe je aan onderstaande voorwaarden, dan wordt de behandeling van spataderen volledig vergoed uit de Basisverzekering:

  • Er is sprake van duidelijke klachten en/of verschijnselen passend bij spataderen. Bijvoorbeeld huidverkleuring, slecht genezende wonden aan het onderbeen, vochtophoping in het been en kramp.
  • Naast de klachten worden er bij aanvullend onderzoek (duplexonderzoek) afwijkingen gevonden die aan duidelijk omschreven criteria voldoen. 

De behandelend arts bepaalt op basis van de klachten en het aanvullend onderzoek of de behandeling in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de Basisverzekering.

Wat wordt niet vergoed?

Spataderbehandelingen met een cosmetische indicatie worden niet vergoed. Je behandelend specialist kan op basis van jouw klachten en uitslagen van aanvullend onderzoek precies aangeven of de behandeling wel of niet voor vergoeding in aanmerking komt.

Eigen risico

Een spataderbehandeling wordt vergoed vanuit de Basisverzekering en daarom geldt er een eigen risico.

Er is geen vergoeding uit de aanvullende verzekeringen voor een spataderbehandeling.

De vergoeding van een spataderbehandeling valt onder medisch specialistische zorg. Op de vergoedingenpagina over medisch specialistische zorg vind je meer informatie over het eigen risico, waar je terecht kunt voor een behandeling en of je een verwijzing nodig hebt van je huisarts.

Zie ook:

Disclaimer

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden, er kunnen uitsluitingen en beperkingen gelden. Heb je zorg nodig? Bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.