Stoppen met roken is echt moeilijk. Een beetje – of juist veel – begeleiding is dan wel zo fijn. Gedragsmatige begeleiding bij stoppen met roken geeft de grootste kans op succes. Dat kan individueel of in groepsverband en met bewezen effectieve geneesmiddelen.
Wat krijg je vergoed vanuit de Basisverzekering?
De Basisverzekering vergoedt per kalenderjaar de kosten van een stoppen-met-rokenprogramma. Voor het programma betaal je ook geen eigen risico. Dit om stoppen met roken extra te stimuleren. Voor bijbehorende medicatie van een niet-gecontracteerde zorgaanbieder betaal je wel eigen risico.
Volg je een stoppen-met-rokenprogramma in een ziekenhuis? Dan valt dit traject onder de vergoeding van medisch-specialistische zorg. Er geldt dan wel een eigen risico.
Meld je aan! Allan Carr-cursus
Als je besluit om te stoppen, volg dan een cursus van Allen Carr, want daarvan is bewezen dat het werkt. Bovendien krijg je het programma t.w.v. € 356,95 vergoed van Anderzorg. Ook geldt er geen eigen risico voor de gedragsmatige begeleiding van dit gezondheidsprogramma. Werkt de cursus niet en ben je niet gestopt? Dan is er een geld-terug-garantie.
- Keuze uit online training of training op locatie
- Binnen één dag stoppen met roken en een jaar gratis nazorg
- Niet gestopt? Geld-terug-garantie
- Vergoeding van Anderzorg t.w.v. € 356,95
Meld je aan | Allan Carr
Waar kun je terecht?
Je huisarts biedt mogelijk een programma aan. Je kunt ook terecht bij een van onderstaande zorgaanbieders. Zij hebben een contract met Anderzorg. Je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts.
Let op: kies je voor een andere zorgaanbieder dan krijg je 65% van het tarief dat Anderzorg voor deze behandeling heeft gecontracteerd vergoed. Check altijd of de niet-gecontracteerde zorgaanbieder geregistreerd is in het Kwaliteitsregister stoppen met roken. Of de geleverde zorg moet voldoen aan een van de volgende richtlijnen: de CBO-richtlijn Behandeling bij tabaksverslaving of aan de Zorgmodule Stoppen met roken (pdf).
Vergoeding medicatie en nicotinevervangers
Moet je tijdens de gedragsmatige begeleiding om te stoppen met roken nicotinevervangers of geneesmiddelen gebruiken? Dan vergoeden we deze ook. Deze medicijnen vergoeden we één keer per jaar voor maximaal 3 maanden, alleen in combinatie met gedragsmatige begeleiding. Voor het aanvragen van deze medicatie vul je samen met je behandelaar het LAN-19 formulier in.
Voor de aflevering van nicotinevervangers en geneesmiddelen hebben we een overeenkomst gesloten met 3 zorgaanbieders. Het recept kun je e-mailen of per post sturen naar:
1. ApotheekZorg
Fax: 088-0440709
E-mail: stoppenmetroken@apotheekzorg.nl
Postbus 5056, 6130 PB Sittard.
Apotheekzorg neemt telefonisch contact met je op en stuurt de aangevraagde middelen per post naar je toe.
2. De Thuisapotheek
Fax: 085-7325741
Tel: 085-7325740 (werkdagen 9.00 -17.00)
E-mail: klanten@thuisapotheek.nl
Je arts kan de recepten beveiligd versturen naar:
500034925@lms.lifeline.nl
ap010641@ccse.ezorg.nl
Website: www.thuisapotheek.nl
3. De Nationale Apotheek
Fax: 0297-760099S
E-mail: smr@nationale-apotheek.nl
Postbus 237 3640 AE MIJDRECHT
Vergoeding medicatie niet-gecontracteerde apotheek
Bij levering via een niet-gecontracteerde apotheek vergoeden we 65% vanuit de Basisverzekering.