UVB-lichttherapie 2017

UVB-lichttherapie is de behandeling van een huidziekte met behulp van ultraviolet licht. Door de belichting wordt de ontstekingsreactie in de huid bestreden.

De behandeling in het ziekenhuis wordt vergoed uit de Basisverzekering, als medisch-specialistische zorg.

Eigen risico

Het is mogelijk dat je een verplicht of vrijwillig eigen risico moet betalen. Heb je dit jaar minder zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je maximaal het bedrag dat nog openstaat. Heb je dit jaar meer zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaal je niets.

Bij UVB-lichttherapie sta je onder behandeling van een medisch-specialist, doorgaans een dermatoloog. Voor een afspraak met een medisch-specialist heb je een verwijzing van jouw huisarts nodig. Bekijk bij medisch-specialistische zorg waar je terecht kunt.

In sommige situaties is UVB-lichttherapie in de thuissituatie mogelijk. Of dit mogelijk is, wordt bepaald door de behandelend dermatoloog. Het ziekenhuis regelt in dit geval de zorg in de thuissituatie. Hiervoor geldt het eigen risico. 

Ja, je hebt een verwijzing van je huisarts nodig. 

Zie ook:

Disclaimer

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden, er kunnen uitsluitingen en beperkingen gelden. Heb je zorg nodig? Bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.