Vervoer uit het buitenland 2018

Het kan gebeuren dat je in het buitenland ziek wordt of een ongeval krijgt en naar Nederland terug moet keren. Als je in het buitenland ziek wordt of een ongeluk hebt gehad, bel dan altijd met de Alarmcentrale op +31 317 455 555. De Alarmcentrale is dag en nacht bereikbaar.

De Anderzorg Alarmcentrale bepaalt welk vervoer je vergoed krijgt. Als het medisch gezien noodzakelijk is, dan vergoedt de Basisverzekering het vervoer naar:

  • het dichtstbijzijnde ziekenhuis in het land van verblijf.
  • het dichtstbijzijnde ziekenhuis in een ander (omliggend) land.
  • een ziekenhuis in Nederland.
Het vervoer wordt dan door de Alarmcentrale van Anderzorg geregeld. 

In die gevallen waarbij de kosten van vervoer vanuit het buitenland niet vanuit de Basisverzekering worden vergoed, kom je wellicht in aanmerking voor vergoeding vanuit je aanvullende verzekering.

Let op:

  • Als de Alarmcentrale bepaalt dat begeleiding door een reisgenoot noodzakelijk is, dan worden die kosten ook vergoed.
  • Bij overlijden van de verzekerde wordt het stoffelijk overschot vervoerd van de plaats van overlijden naar Nederland.
  • Wil je ook een vergoeding voor vervoerskosten als er geen medische noodzaak is? Bijvoorbeeld als je tijdens de (wintersport) vakantie je arm breekt en wilt terugkeren naar Nederland. Sluit hiervoor een reisverzekering af.
Module Buitenland Anderzorg Budget Anderzorg Jong Anderzorg Extra
Ja Ja Ja Ja 

Eigen bijdrage

Er geldt geen eigen bijdrage voor vervoer vanuit het buitenland bij ziekte, een ongeval of overlijden.

Eigen risico

Bij vergoeding vanuit de Basisverzekering geldt het eigen risico. Het is dan mogelijk dat je een verplicht of vrijwillig eigen risico moet betalen. 

Zie ook:

Disclaimer

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden, er kunnen uitsluitingen en beperkingen gelden. Heb je zorg nodig? Bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.