Naar de tandarts in 2017

In 2017 kan je bij iedere tandarts, mondhygiënist, tandprotheticus of orthodontist in Nederland terecht. De nota die je ontvangt, betaal je rechtstreeks of, afhankelijk van je verzekering, stuur je door naar Anderzorg. Je krijgt dan de gehele of een gedeelte van de kosten vergoed.

In 2017 kan je kiezen tussen een tandartsverzekering met een gemaximeerde som de Tand en Jong of een combinatie van beide; Anderzorg Budget.

Ben je 18 jaar of ouder? Dan krijg je niet alle tandheelkundige zorg vergoed uit de Basisverzekering. Het enige wat je voor mondzorg uit de Basisverzekering vergoed krijgt is; een volledige prothese, een volledige prothese op implantaten, kaakchirurgische hulp of bijzondere tandheelkunde (zie polisvoorwaarden). 
 
Ben je jonger dan 18 jaar? Dan wordt in principe alle tandheelkundige hulp vergoed uit de Basisverzekering. Er zijn echter een paar uitzonderingen zoals; uitwendig bleken, orthodontie en kroon- en brugwerk. Voor vergoedingen uit de Basisverzekering maakt Anderzorg kwaliteits- en garantieafspraken met zorgverleners. 

Heb jij een van de aanvullende pakketten afgesloten naast je Basisverzekering? Anderzorg vergoedt (een deel van) onderstaande behandelingen tot het genoemde maximum bedrag. Bekijk welke onderdelen vergoed worden op de pagina van de behandeling. Als de behandeling niet wordt vergoed, staat er een streepje.

Beschrijving Anderzorg Budget
Tot € 250 per jaar
Anderzorg Jong
Anderzorg Tand*
Periodieke controle (C11 en C13) 75% 100% 100%
Consulten (overige C-codes) 75% 80% 80%
Verdoving (A-codes) 75% 80% 80%
Verdoving (met lachgas) (B-codes) - - -
Wortelkanaalbehandelingen (E-codes)**  75% 80%** 80%**
Kaakgewrichtsbehandelingen (G-codes)

-

-
Chirurgische behandelingen (H-codes) 75% 80%
80%
Implantaten (J-codes)
 - - 50%
Preventieve mondzorg (M-codes) 75% 80% 80%
Kunstgebitten (P-codes) - - 50% of 80%
Kronen, bruggen en inlays (R-codes) - - 50%
Vullingen (V-codes) 75% 80%
80%
Röntgenfoto’s (X-codes) 75% 80%
80%
Spoedeisende tandzorg buitenland € 250 € 250 € 250

* De Anderzorg Tand heeft een aparte vergoeding voor orthodontie boven de 18 jaar.

**Uitwendig bleken (E97 en E98) uitgezonderd 

Let op: het kan zijn dat niet alle onderdelen van een behandeling vergoed worden. Bekijk de exacte vergoeding op de pagina van de behandeling.

   

Wachttijd Anderzorg Tand

Ben je ouder dan 18 en sluit je Anderzorg Tand af? Dan geldt er een wachttijd van één jaar voor orthodontie. Dit betekent dat je tijdens de wachttijd wel premie
betaalt, maar nog geen vergoeding krijgt. Had je bij je vorige verzekeraar een vergelijkbaar pakket? Dan kun je gebruikmaken van de gelijk-over-regeling.

Waarom een wachttijd? 

Orthodontie is een dure behandeling. Met de wachttijd willen we voorkomen dat iemand Anderzorg Tand voor een jaar afsluit, vervolgens een dure behandeling ondergaat en daarna weer overstapt op een goedkopere tandverzekering. Zo kunnen we de premie voor onze verzekerden laag houden. 

Je kunt naar elke tandarts, orthodontist, mondhygiënist of tandprotheticus. Alleen de kosten van een zorgaanbieder gevestigd in Nederland of de grensstreek worden vergoed. De grensstreek is tot 15 kilometer van de Nederlandse grens.

Je tandartsrekening declareren

De nota die je ontvangt, betaal je rechtstreeks. Wanneer nodig, stuur je ‘m ook door naar Mijn Anderzorg of declareer je de nota via onze handige declaratieapp, zodat je de gehele of een gedeelte van de kosten vergoed krijgt, afhankelijk van je verzekering natuurlijk.

Zie ook

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.