Jouw zorgverzekering in 2017

Alles over je zorgverzekering van 2017 is bekend! Per post of in je e-mail heb je je nieuwe polis ontvangen. Daarop staat wat je volgend jaar betaalt. 

Naast je premie vind je de belangrijkste wijzigingen hier. Niet alleen de premie wijzigt, ook een aantal vergoedingen in de Basisverzekering, de aanvullende en de tandartsverzekering wijzigen. We vertellen je graag meer over de wijzigingen in 2017.

Eigen risico

Het eigen risico blijft in 2017 gelijk, namelijk € 385. Dit betekent dat je de eerste € 385 aan zorgkosten uit de Basisverzekering zelf betaalt. Gebruik je geen zorg, dan betaal je geen eigen risico. De hoogte van het eigen risico is bepaald door het kabinet. Voor iedere verzekerde vanaf 18 jaar is het eigen risico hetzelfde. 
NIEUW: vanaf 2017 wordt het mogelijk om het eigen risico gespreid te betalen.

Lees meer over gespreid betalen eigen risico.

Uitbreiding vergoeding | Plastische chirurgie

Volgend jaar wordt er een aantal plastisch chirurgische ingrepen vergoed vanuit de Basisverzekering. Je krijgt bijvoorbeeld je bovenooglidcorrectie vergoed wanneer je zicht ernstig wordt beperkt door verslapping of verlamming van je ooglid. Ook het operatief plaatsen van een borstprothese bij vrouwen zonder borstgroei of transgenders zonder borstgroei wordt vergoed vanuit de Basisverzekering. Tot slot is het mogelijk om vergoeding van kosten te krijgen voor een besnijdenis (circumcisie), wanneer deze medisch noodzakelijk is.

Uitbreiding vergoeding | Fysiotherapie

Wanneer je last hebt van claudicatio intermittens (‘etalagebenen’), krijg je vanaf je eerste bezoek 37 fysiotherapiebehandelingen vergoed. Hierdoor kan in veel gevallen een operatie voorkomen worden. Voorwaarde is dat de behandelingen binnen 12 maanden moeten plaatsvinden.

Verpleging en verzorging in een zorginstelling

De kosten voor eerstelijnsverblijf (tijdelijke opname in een zorginstelling) worden komend jaar niet meer betaald uit de WLZ (Wet Langdurige Zorg), maar uit de Basisverzekering.

Tot 23 jaar recht op tandvervanging

Ben je jonger dan 18 jaar en ontbreken je snij- of hoektanden? Of ben je deze voor je 18de jaar door een ongeluk verloren? Dan krijg je vanaf 2017 tot en met je 22ste jaar een vergoeding voor het vervangen van je blijvende snij- en hoektanden met kronen op implantaten. De Basisverzekering wordt uitgebreid, omdat in de praktijk blijkt dat een kaak nog niet helemaal volgroeid is op je 18de. Het verlies of geheel ontbreken van de tand moet dan wel vóór je 18de zijn ontstaan.

Verandering in de eigen bijdrage voor de vergoeding van volledige prothese op implantaten

De eigen bijdrage voor de vergoeding van een volledige prothese geplaatst op implantaten in de boven- en/of onderkaak is in 2017 niet meer € 125 per kaak. De eigen bijdrage wordt een percentage van de kosten. De eigen bijdrage is 10% van de totale kosten voor de onderkaak en 8% van de totale kosten voor de bovenkaak. Wil je weten wat zo’n behandeling in totaal kost, zodat je zelf kunt berekenen wat je moet betalen? Kijk dan op www.nza.nl

Vergoedingswijziging voor volledige prothese bij niet-gecontracteerde aanbieders

De vergoeding voor volledige protheses en implantaten verandert. Anderzorg vergoedt zorg bij een gecontracteerde zorgaanbieders volledig (behalve het eigen risico en de eigen bijdrage). Ga je voor een volledige prothese op implantaten naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan vergoeden wij 65% van de rekening, tot maximaal 65%van het gemiddeld afgesproken tarief.

 

Aanvullende verzekeringen

Spoedeisende tandheelkundige zorg het buitenland in Budget, Jong, Extra en module Buitenland
Een vergoeding van maximaal € 250 voor spoedeisende tandheelkundige zorg in het buitenland is toegevoegd.

Besnijdenis (circumcisie) in Extra
De vergoeding voor besnijdenis (circumcisie) om medische noodzaak komt te vervallen. Besnijdenis om medische noodzaak wordt vanaf 1 januari vergoed vanuit de Basisverzekering.

Tandartsverzekeringen

Tandheelkundige zorg in Jong
Vanaf 1 januari worden alle verrichtingencodes vergoed die horen bij de behandelingen (zoals consulten, tandsteen verwijderen en vullingen) waar je voor verzekerd bent (was een beperkt aantal verrichtingencodes). Voor controles C11 en C13 geldt 100% als onderdeel van de maximale vergoeding van € 150 (was 80%).

Tandheelkundige zorg in Tand
Vanaf 1 januari worden alle behandelingen en alle prestatiecodes vergoed. De periodieke controle voor 100% en alle overige codes voor 80% tot een maximum van € 500 per jaar. De kosten voor het uitwendig bleken worden niet vergoed. 

Orthodontie
Voor orthodontie geldt een wachttijd van 1 jaar. Dit betekent dat je tijdens de wachttijd premie betaalt, maar nog geen vergoeding krijgt. De wachttijd gaat in op de ingangsdatum van de tandartsverzekering. Had je in 2016 Tand? Dan geldt er geen wachttijd. Voor orthodontie boven de 18 jaar is de vergoeding 80% tot maximaal € 1.000 (was 100% tot maximaal € 1.000).

Fronttandvervanging in Budget, Jong en Tand
De vergoeding voor fronttandvervanging komt te vervallen. Dit wordt vanaf 1 januari vergoed uit de Basisverzekering.

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.