Jouw zorgverzekering in 2018

Prinsjesdag!

Op Prinsjesdag maakt de regering haar plannen voor het komende jaar bekend. In 2018 zijn de wijzigingen in de Basisverzekering beperkt. Andere wijzigingen en belangrijke data, hebben we hier voor je op een rij gezet.

Hoewel we op Prinsjesdag pas precies weten wat er verandert in de Basisverzekering van 2018, verwachten we dat deze uitgebreid wordt met:

  • Een vergoeding van 12 behandelingen fysiotherapie voor patiënten met artrose aan de heup of kniegewrichten gedurende maximaal 12 maanden.
  • Vergoeding van zittend ziekenvervoer van en naar de zorgaanbieder waar de oncologiepatiënt behandeld wordt met immuuntherapie.

Hoe zit het met het eigen risico in 2018?

Het eigen risico verandert in 2018 niet. Dit blijft € 385.

Uiterlijk op 12 november maken wij onze premies bekend. Je ontvangt automatisch je nieuwe polis, digitaal of per post. Ook een aantal vergoedingen in zowel de Basisverzekering, de aanvullende en de tandartsverzekering zullen wijzigen. Vanaf premie-bekendmaking kunnen we je precies vertellen waar je aan toe bent. Vanaf dat moment kun je je zorgverzekering vergelijken en eventueel wijzigen. Ben je tevreden met je verzekering? Dan hoef je niets te doen. 

Belangrijke data

Ieder jaar veranderen de Basisverzekering en de aanvullende verzekeringen van Anderzorg. Zowel de premie als de exacte wijzigingen maken we half november bekend. Je kunt dan je zorgverzekering wijzigen of overstappen naar Menzis. Op deze pagina vind je steeds de laatste informatie over je zorgverzekering van 2018.


 19 september 2017

Op Prinsjesdag maakte de regering de veranderingen in de Basisverzekering bekend.

 12 november 2017 Uiterlijk 12 november maken wij onze premie en de vergoedingen voor 2018 bekend.
 31 december 2017 Je zorgverzekering opzeggen kan uiterlijk tot 31 december 2017.
 31 januari 2018 Een nieuwe zorgverzekering afsluiten?
Dat kan tot 31 januari 2018, als je tenminste je oude zorgverzekering op tijd hebt opgezegd.


 

Als eerste de premie van 2018 weten?

*
*

*

Al een digitale polis?

Ontvang jij je polis nog niet digitaal? Activeer deze dan nu!

Digitale polis aanvragen

Betaal je eigen risico in 10 termijnen!

Bij Anderzorg kun je ook dit jaar weer je eigen risico in 10 maandelijkse termijnen van € 38,50 betalen.

Meer gespreid betalen eigen risico

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.