Schade melden en declareren

Schade aan je spullen

Een fototoestel dat in het water valt, een hotelkamer waar ingebroken wordt, een koffer die op het vliegveld al zoek raakt. Schade aan je spullen meld je online, telefonisch of schriftelijk. Online is wel zo snel en gemakkelijk! Hoe vollediger je de schade omschrijft en bewijzen aanlevert, des te sneller kan de schade worden afgewikkeld.

Schade aan je reis of je vakantie

Door vertrek- of aankomstvertraging, een overlijden op het thuisfront of een ziekenhuisopname tijdens je vakantie, loop je ook schade op. Je kunt dan een beroep doen op je annuleringsverzekering. De annuleringskostennota die je ontvangt van je reisbureau of reisorganisatie declareer je rechtstreeks bij Unigarant.

Direct schade melden

op unigarant.nl

Begin voorbereid aan je schademelding. Je hebt een aantal stukken nodig wanneer je een schade meldt, ongeacht of je kiest voor een online, telefonische of schriftelijke schademelding.

  • Polis of boekingsbevestiging
  • Originele aankoopnota's van de artikelen
  • In geval van diefstal of verlies: een bewijs van aangifte bij de politie
  • In geval van beschadiging: de reparatienota of een verklaring van de reparateur waaruit blijkt dat de reparatie niet mogelijk is

Is er sprake van beschadiging, verlies of diefstal van je bagage?

Houd je polisnummer bij de hand

Wil je weten of je schade gedekt wordt en door welke verzekering? Je reis- of annuleringsverzekering? Kijk dan eerst even in je polisvoorwaarden. 

Zie ook:

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.