Online advies van een specialist

Snel persoonlijk advies nodig over zorgvragen? Bij Anderzorg kan je een gratis gesprek inplannen met een specialist die je helpt als je even verdwaalt bent in de medische wereld.

Snel persoonlijk advies over je zorgvraag

De specialisten van Hikos, de organisatie waar Anderzorg mee samenwerkt, helpen je als je vragen of twijfels hebt over je behandeling. Zij geven begeleiding en extra uitleg over je traject bij de huisarts of specialist in het ziekenhuis. Tijdens een digitale afspraak (beeldbellen) van 20 minuten kan je al je vragen doornemen met de juiste specialist. Zo ga je beter voorbereid naar de volgende afspraak met je eigen behandelend arts of huisarts. Je voelt je zekerder, hebt meer regie en kunt beter meebeslissen over medische keuzes.

Een afspraak in 3 stappen

1. Afspraak plannen

Om een afspraak in te plannen vul je dit formulier in. Twijfel je of je hulp nodig hebt, neem contact met ons op, wij helpen je graag.

2. Voorbereiding op het gesprek

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op om de afspraak voor te bereiden. Wij zullen je vragen naar je medische situatie. Dit helpt je bij de voorbereiding op het gesprek met de medisch specialist. Zo krijgt je voor jezelf duidelijk wat je precies wilt weten. Daarnaast voorzie je de medisch specialist van achtergrondinformatie, zodat je het maximale uit het gesprek kunt halen.

3. Beeldbellen of telefonisch contact

Je wordt uitgenodigd voor een afspraak via beeldbellen. Mocht je liever gebeld worden zonder beeld, laat het ons dan weten. De medisch specialist belt je dan met een anoniem nummer. Zorg dat je op een rustige plek zit waar je niet gestoord wordt. Houd pen en papier bij de hand, zodat je aantekeningen kunt maken. Het gesprek zal maximaal 20 minuten duren.

Plan een afspraak in

Hulp bij keuze voor een behandeling

Je hebt meerdere behandelopties en twijfelt welke je moet kiezen, of je wilt – van iemand anders dan je eigen arts – uitleg krijgen over een diagnose. De organisatie Hikos biedt in zulke situaties een second opinion light. Dat is vergelijkbaar met een second opinion, maar met als belangrijkste verschil dat zij geen onderzoek doen. Heel vaak is dat ook niet nodig; veel patiënten hebben vooral behoefte aan een gesprek met een onafhankelijke arts. De Hikos specialist denkt graag met je mee.

Nog meer gratis extra's

Met Anderzorg haal je meer uit je verzekering. Maak ook gratis gebruik van deze extra's: