Betalingen bij Anderzorg

Ontdek hoe je jouw openstaande saldo kunt controleren. Snap hoe het zit met eigen bijdrage en eigen risico. Bekijk wanneer je je premie moet betalen en hoe je dit kunt regelen op onze betaalpagina.

Ontdek het gemak van automatische incasso of AcceptEmail of bekijk je openstaande rekeningen. In Mijn Anderzorg regel je het eenvoudig zelf.

Mijn geldzaken

Wanneer en hoe moet ik premie betalen?

De premie voor je verzekering schrijft Anderzorg automatisch de 29e van iedere maand (in februari is het op de 28e) af van je bankrekening.

  • Valt de 29e in het weekend? Dan schrijven we de premie de eerste werkdag na het weekend af.
  • Bij onvoldoende saldo proberen we het later nog een keer. Mislukt de incasso weer? Dan krijg je een brief of een acceptmail met het verzoek om het geldbedrag zelf over te maken.  
  • Dit geldt voor zowel betalingen van de maandpremie, als voor de kwartaal-, halfjaar- en jaarpremie.

In december betaal je geen premie. De premie voor januari en februari betaal je beide in januari. De premie voor januari 2024 wordt afgeschreven op 12 januari 2024. De premie voor februari 2024 wordt op 29 januari 2024 afgeschreven.

Betaal je de premie per jaar? De jaarbetaling wordt op 12 januari 2024 afgeschreven. Wil je de premie jaarpremie alvast overmaken? Dat kan onder vermelding van 'jaarpremie 2024' en je verzekerdennummer. Dit wordt dan verrekend met de geplande automatische incasso.

Betaal je per (digitale) acceptgirokaart? Dan ontvang je de acceptgiro uiterlijk 16 januari 2024. In de maanden na januari, ontvang je de acceptgiro in de laatste week van de maand.

Mijn Anderzorg

Log in op Mijn Anderzorg om je geldzaken te regelen. Je bekijkt en regelt zelf:

Mijn geldzaken

Betalingsregeling afsluiten

Kom je in de knel met het betalen van je zorgpremie, eigen risico of eigen bijdrage? Dan is een betalingsregeling vaak een oplossing. Daarmee los je een betalingsachterstand in termijnen af.

Lees meer over de betalingsregeling

Veelgestelde vragen