Geen stress! Ontspannen kun je leren.

12 november 2021 Anderzorg

Goed nieuws voor eigenlijk iedereen: ontspannen kun je leren! Je kunt er dus echt goed in worden door te oefenen. Maar waar begin je, en wat werkt voor jou? De gezondheids-app Fabulous helpt je als coach bij deze zoektocht. De app gebruikt inzichten uit gedragswetenschap om goede gewoontes te ontwikkelen zodat jij het maximale uit #deleven kunt halen.

Herkennen en erkennen

De eerste stap om te leren ontspannen is door te herkennen dat je gespannen bent. Iedereen reageert anders op stress, dus bij iedereen zijn de symptomen anders. De een gaat tandenknarsen, de ander wordt boos of gaat huilen. Als je de symptomen bij jezelf kent, is het makkelijker om het aan te pakken.

Droog oefenen

De beste manier om met stress te dealen is door droog te oefenen. Dat wil zeggen dat je ontspanningstechnieken leert voordat je ze nodig hebt. Want als je in een stressvolle situatie belandt kan het moeilijk zijn om te denken. Je komt er tijdens het oefenen ook achter welke techniek voor jou het beste werkt. Door droog te oefenen heb je dus altijd een paar ontspanningsoefeningen op zak die je kunt inzetten op de momenten dat ze nodig zijn.

Ontspannen is voor iedereen anders

Ontspannen is, net als stress, voor iedereen anders. Daarom is het belangrijk om erachter te komen welke technieken voor jou werken. Is het visualiseren van iets al voldoende, werkt een ademhalingsoefening perfect voor jou, of moet je fysiek aan de gang? Met Fabulous maak je kennis met de verschillende technieken en volg je eenvoudig een schema om ze onder de knie te krijgen. Wees daarin ook een beetje lief voor jezelf, want je moet van het leren geen stress krijgen natuurlijk!

Met Anderzorg Flex heb je heel voordelig toegang tot premium gezondheidsapps als Fabulous. Hiermee helpen we je mentaal en fysiek in vorm te houden zodat jij #deleven kunt leiden zoals jij wilt.

Bronnen