Help, ik wil beginnen met sporten!

12 november 2021 Anderzorg

Beginnen met sporten of het weer oppakken kan een flinke uitdaging zijn. Want hoe zorg je ervoor dat je niet vooraf al gedemotiveerd raakt, en hoe kun je nu het beste de eerste stap zetten? De app Sworkit helpt je daarbij.

Een app die jou snapt

De mensen achter Sworkit kennen het gevoel van mensen die niet weten waar ze moeten beginnen als het om sporten gaat. De app is dan ook zo ontwikkeld dat je beetje bij beetje in je nieuwe routine rolt. Er schuilt veel wetenschappelijk onderzoek achter Sworkit, waardoor je de best mogelijke begeleiding krijgt. Want alles wat je nodig hebt om te beginnen met sporten is ingebouwd.

De basisingrediƫnten van beginnen

Om sporten zo toegankelijk mogelijk te maken, kun je alle workouts van Sworkit thuis uitvoeren – en als je wilt, zelfs zonder attributen. Voor een goede workout hoef je dus niet meer de deur uit. Maar om er echt een succesvolle routine van te maken heb je een aantal basisingrediĆ«nten nodig:

  • Geloof: je moet in jezelf geloven. Weet waarom je wilt sporten en gebruik dit als motivatie. Als je eenmaal inziet hoe makkelijk het is, hou je het vanzelf vol.
  • Een plan: tijd maken (niet vinden) om te sporten. Stel een schema op en laat de mensen om je heen weten dat je hiermee bezig bent.
  • Prioriteit: door sport prioriteit te geven, geef je jezelf prioriteit. Het geeft je energie en positiviteit in alles wat je doet.
  • Gewoon beginnen: de eerste 3 trainingen zijn essentieel om een een consistente routine op te bouwen. Focus eerst op de eerste training, dan op de tweede en dan op de derde. Beginnen dus!
  • Hou het simpel: kies een workout, hoe lang je wilt trainen, en laat je simpelweg leiden.

Zet de eerste stap

Wat je doel ook is, om het te behalen is de eerste stap essentieel. Dus ga aan de slag met Sworkit. De eerste stap is om de app te downloaden. Met Anderzorg Flex heb je heel voordelig toegang tot deze premium app. Succes!

Bronnen: