Meer positiviteit en minder stress, de voordelen van mindfulness

12 juli 2021 Anderzorg

De beste zorg is voorzorg. Dat geldt voor zowel fysieke als voor mentale gezondheid. Daarom helpen we je graag met tips die je helpen gezond(er) te worden en blijven. En het is ook de reden dat we samenwerkingen hebben met de beste apps die je op een laagdrempelige manier helpen om gezond en fit te blijven. In dit artikel leggen we je uit wat mindfulness is en hoe de app Headspace je stap voor stap helpt mindful te zijn. Je maakt heel voordelig gebruik van deze premium app als je verzekerd bent bij Anderzorg. Zo hopen we dat je nóg beter #deleven kunt leiden zoals je wilt.

Mindfulness: juist niet zweverig

Bij mindfulness denken veel mensen meteen aan iets zweverig. Onterecht, want mindfulness is juist het tegenovergestelde. Mindfulness betekent letterlijk opmerkzaamheid of aandachtigheid. Het leert je volledig in moment te zijn, niet afgeleid te zijn en je bewust te zijn van je gedachten en gevoelens zonder dat je hier een oordeel over vormt. Mindfulness helpt je gedachten en gevoelens er gewoon te laten zijn. Maar waarom zou je aan mindfulness doen?

Regie over gevoel

Mindfulness is een manier van leven die je in staat stelt een stapje terug te doen om zo volledig in het nu te zijn. Het is dus geen tijdelijke gemoedstoestand die je alleen tijdens mediteren hebt. Mindfulness is geen manier om van stress of moeilijkheden af te komen. Het laat je er wel bewust van zijn. Daardoor heb je veel meer de regie over wat je met je gevoelens kunt doen, hoe je erop reageert.

Beginnen met leren door te mediteren

Als je wilt beginnen met mindfulness, is het aan te raden om dit via meditatie te oefenen. Meditatie is namelijk een goede manier om bekend te worden met het ‘hier en nu’ voor een afgebakende tijd. Hoe meer je oefent, hoe vaker je mindfulness in het dagelijks leven toe kan passen. De app Headspace helpt je stap voor stap als je wilt beginnen met mindfulness. Ben je een doorgewinterde mindfulnesser? Ook dan is Headspace the place to be.

De voordelen van mindfulness

Veel mensen hebben baat bij mindfulness meditatie, en onderzoek wijst uit dat deze meditatie daadwerkelijk een positief effect heeft; 8 weken mindfulness meditatie kan zorgen voor een structurele verandering in de hersenen waardoor er meer ruimte is voor positieve gedachten en emoties. De ‘snelwegen’ naar angst en stress worden afgesloten en er worden nieuwe wegen aangelegd waardoor je beter kunt focussen en besluiten kunt nemen. Ook bevordert het je vermogen tot plannen, probleemoplossing en het omgaan met emoties.

Maak #deleven beter en begin vandaag nog met mindfulness via Headspace. Nu met een voordelig abonnement bij Anderzorg Flex.

Bronnen