Routines: geen sleur maar superpower!

12 november 2021 Anderzorg

Zien je dagen er altijd ongeveer hetzelfde uit? Wakker worden, opstaan, ontbijten, naar je werk gaan, werken, naar huis gaan, eten, sporten, slapen. Mensen zijn gewoontedieren. Daarom hebben we vaak een routine die we elke dag volgen. Als je niet oppast wordt deze routine een sleur. Maar met een beetje hulp maak je van je routine een superpower. Zo kan je ochtendroutine een kickstart van je dag zijn, waardoor je er het meeste uit haalt.

We hebben structuur nodig

Routines brengen structuur aan de dag. Of je nu werkt, studeert of voor de kinderen zorgt. Deze structuur zorgt ervoor dat je weet (meestal) wat de dag gaat brengen, zodat je hier van tevoren op in kan spelen. En als je slim bent, bouw je díé dingen in je routine in waar je energie van krijgt. En dat is precies waar Fabulous je bij kan helpen.

Een goede voorbereiding is meer dan het halve werk

Routines kunnen je helpen productiever te zijn, uitstelgedrag tegen te gaan en angsten terug te dringen. Daarmee wordt het makkelijker je doelen te behalen. De beste routines hebben een flinke portie voorbereiding in zich. Want door dingen voor te bereiden, worden ze makkelijker uitvoerbaar op het moment dat ze ertoe doen. Wil je morgen gezond lunchen? Wacht dan niet met het kopen van de ingrediënten en het bereiden tot je gaat lunchen, maar maak het vanavond alvast klaar. Zo werkt het bijvoorbeeld ook met sporten in de ochtend: als je je sportoutfit naast bed legt, kun je er letterlijk niet omheen en is de kans veel groter dat je de kleding aantrekt en daadwerkelijk gaat sporten. Voorbereiding vergroot dus de kans op het uitvoeren van je taken – en het behalen van je doelen.

Een gezonde dagelijkse routine is voor iedereen anders en hetzelfde

De beste routine bouw je samen met Fabulous op, maar wel met jouw voorkeuren. Want jouw routine is anders dan die van een ander. Toch zijn er wat bouwstenen die je helpen een gezonde routine op te bouwen. Een aantal van die bouwstenen zijn: water drinken, voorbereiding, tijd voor creativiteit, beloningen inbouwen, tijd om te slapen, limieten stellen, belangrijke taken prioriteit geven, slim snacken, een logboek/dagboek bijhouden, tijd om te sporten. Hoe je dit precies vormgeeft, wat je eraan toevoegt of wat je weglaat is aan jou. De app Fabulous helpt je hier stap voor stap bik.

Begin met het bouwen van je eigen routine

Nu je weet dat routines je kunnen helpen om je doelen te behalen is het tijd om je dagelijkse routine onder de loep te nemen en om te toveren tot je superpower! Met Anderzorg Flex heb je heel voordelig toegang tot Fabulous en andere premium apps. We bieden je deze apps aan omdat ze je kunnen helpen meer uit #deleven te halen door mentaal en fysiek gezond(er) te worden en blijven.

Bron: https://blog.thefabulous.co/the-ultimate-guide-to-creating-a-daily-routine/