Handige tips voor je vakantie

Wat wil je lezen?

14 augustus 2015
Arnold Nieman

In welk werelddeel heb je vaccinaties nodig? En als je nu medicijnen gebruikt, mag je die dan altijd meenemen op reis? Of moet je daar iets voor aanvragen? En voor de last minute reizigers onder ons: zo pak je snel je je koffer in!

Vaccinaties

Voor sommige werelddelen is het belangrijk dat je je laat inenten. Wil je weten in welke landen een vaccinatie noodzakelijk is? Check dan deze site.

Vaccinaties worden niet vergoed vanuit de Basisverzekering. Bij Anderzorg krijg je in de aanvullende verzekering Anderzorg Jong een vergoeding van 100 euro per jaar voor vaccinaties.

Verklaring voor medicijnen die vallen onder de Opiumwet

Niet alle medicijnen mag je zomaar mee het vliegtuig in nemen. In sommige landen zijn bepaalde medicijnen zelfs streng verboden, bijvoorbeeld slaap- en kalmeringsmiddelen (Valium), sterke pijnstillers (zoals Morfine) en middelen voor de behandeling van ADHD.  Deze medicijnen vallen  onder de Opiumwet en je hebt in sommige landen een officiële verklaring nodig om deze bij je te dragen. Wil je weten of jij een medicijn gebruikt dat onder deze wet valt? Raadpleeg dan je arts of apotheker. Lees meer op www.hetcak.nl 


Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.