Waarom is goed slapen belangrijk en wat leer je in de cursus

25 mei 2020 Anderzorg

De eerste stap naar een betere nachtrust

Het coronavirus beïnvloedt niet alleen ons dagelijks leven, maar ook onze nachtrust. Dat is niet zo vreemd als je bedenkt wat er allemaal om ons heen gebeurt. Dat kan leiden tot slapeloze nachten, vermoeid wakker worden of nachtmerries. Terwijl een goede nachtrust juist hartstikke belangrijk is voor je gezondheid.

Hoe kan het dat het virus ons slaapritme beïnvloedt?

Ons dagelijks ritme is belangrijk voor een goede nachtrust. Dat ritme is behoorlijk op zijn kop gezet. Daarnaast hebben stress en spanning ook een negatieve invloed op je slaap. Je kunt je dus voorstellen dat een crisis van deze omvang en je wisselende patroon gevolgen kan hebben op je slaapgedrag.

Online cursus

Op SamenGezond kan je daarom gratis een online cursus volgen. De slaapexperts die de module hebben samengesteld, hebben zich gebaseerd op inzichten uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Je leert onder andere over je eigen slaap, het belang van een dagelijks ritme en hoe ontspanning je slaap op een positieve manier kan beïnvloeden.

Anderzorg x SamenGezond

Minder piekeren, meer rust? Anderzorg werkt met SamenGezond, het grootste online gezondheidsprogramma van Nederland, om je tips, advies en oplossingen te bieden. Wil je werken aan een gezondere leefstijl, doe dan vandaag nog mee met Anderzorg & SamenGezond.