Zomerzin

Wat je deze zomer ook gaat doen, het is belangrijk dat je goed in je vel zit!

6 juli 2021 Anderzorg

Wat je deze zomer ook gaat doen, het is belangrijk dat je goed in je vel zit! Focus op jezelf, ontstress en geniet van je vrije tijd. Lees ons blog voor tips die je daar zeker bij gaan helpen!

De lucht is zonniger, de temperatuur warmer en de wereld kan steeds meer ‘open’. Kortom: we hebben een mooie zomer voor de boeg. En na zulke roerige maanden ben je vast ook toe aan wat meer vrije tijd, ontstressen en focussen op jezelf. Wat je deze zomer ook gaat doen, het is belangrijk dat je goed in je vel zit. We zetten een aantal tips op een rij die je daarbij zeker gaan helpen!

1. Wees blij met jezelf

Wist je dat de helft van de vrouwen onzeker is over hun lichaam? Dit tast het zelfvertrouwen serieus aan en beïnvloedt zelfs je sociale leven. En laten we deze zomer nou juist het sociale leven weer opzoeken! Kijk naar je lichaam op een nieuwe manier. In plaats van het zien van in jouw ogen ‘uiterlijke tekortkomingen’, focus je op wat je lichaam allemaal kan en voor je doet. Zoals de lekkerste knuffels uitdelen. Of 5 kilometer hardlopen. Richt je alleen op de positieve punten en niet de negatieve. Every body is a summer body! (1)

2. Zorg goed voor jezelf

Hier kunnen we kort maar krachtig over zijn: doe alleen de dingen die goed voor jou voelen. Eet gezond (maar zeker ook lekker), beweeg voldoende, drink water en pak je rust. Dan wordt het sowieso een topzomer.

3. Neem je vrije dagen op

Zelfs als je geen vakantieplannen hebt, is het belangrijk om vrije dagen op te nemen. Door het vele thuiswerken zijn alle dagen veel op elkaar gaan lijken, waardoor er bij veel jongeren een ‘meh’ gevoel is ontstaan. (2) Dit kun je tegengaan door je dagen even heel anders in te plannen! En zeker nu er weer wat meer mogelijk is, kun je ook in Nederland genoeg leuke dingen doen. Door een dagje strand, een wandeling door de duinen of met vrienden in het park zitten zul je al snel het vakantiegevoel ervaren.

4. Neem ontstressen serieus

Je kunt pas écht relaxen als je eerst serieus ontstresst. Zet je (werk)telefoon en laptop uit, alleen dan laat je je werk echt los. Een goed eet- en slaappatroon is ook belangrijk. Neem je vitamines en maak ’s nachts genoeg uren. Daarnaast zou je ademhalingsoefeningen of meditatie kunnen proberen. Door bewust hier bewust mee bezig te zijn, maak je je hoofd sneller leeg. (3)

5. Bereid je vakantie goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Én zorgt voor een stuk minder stress. Ga je naar het buitenland? Zorg dat je goed verzekerd bent. Heb je bijvoorbeeld al een Europese zorgkaart (EHIC) in je app? Plan eventuele (reis)vaccinaties en… vergeet je paspoort niet.

Bronnen

  1. https://www.psychologiemagazine.nl/artikel/blij-met-je-jezelf/
  2. https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2021/05/depressief-doelloos-wegkwijnen/
  3. https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/artikel/5171956/op-vakantie-zonder-stress-zo-doe-je-dat-ontspannen-coronacrisis-genieten