Zorgverzekering of reisverzekering: de verschillen

27 mei 2015 Anderzorg

Vakantie is om te relaxen. Lekker dobberen in de Middellandse Zee, ijsjes proeven in Italië, hiken in de Zwitserse Alpen of duiken in Thailand. Wil jij écht zorgeloos van je vakantie genieten? Lees dan even verder, want misschien heb je een reisverzekering nodig.

Heb je alleen een Basisverzekering?

Stel je breekt een been in het buitenland en je moet naar het ziekenhuis. Of je krijgt ernstige voedselvergiftiging en hebt meteen medicatie nodig. Deze hulp noemen we spoedeisende hulp. De Basisverzekering vergoedt de kosten van spoedeisende medische zorg naar Nederlandse tarieven. In landen als Zwitserland, de Verenigde Staten en Canada is de zorg duurder dan bij ons. Daar kost een operatie bijvoorbeeld €3000,-, terwijl dezelfde operatie in Nederland €2000,- kost. Die €2000,- krijg je na aftrek van eigen risico volledig vergoed, maar de €1000,- die overblijft moet je zelf betalen. Hetzelfde geldt bij de kosten voor de dokter en antibiotica. Je kunt deze extra kosten voorkomen met een aanvullende verzekering of met een reisverzekering.

Ben je aanvullend verzekerd?

Als je aanvullend verzekerd bent met Anderzorg Budget, Anderzorg Extra, Anderzorg Jong of de module Buitenland, worden alle kosten volledig vergoed. Maar let op: je kunt een aanvullende verzekering niet halverwege het jaar afsluiten. Dus ga je spontaan op reis naar de VS en heb je alleen een Basisverzekering? Dan is een reisverzekering een goed idee. Een reisverzekering afsluiten is ook slim als je alleen een Basisverzekering hebt of alleen Tand en/of Fysiotherapie als aanvullende module hebt.

Wanneer een reisverzekering?

Een reisverzekering sluit je dus af als je op vakantie gaat naar een land waar zorg duur is en als je alleen een Basisverzekering hebt. Ook als je op vakantie extreme sporten gaat doen, zoals duiken, bergbeklimmen, skiën of parachutespringen is het slim om een reisverzekering af te sluiten. Mocht er iets gebeuren, dan krijg je vanuit je zorgverzekering namelijk geen vergoeding voor reddingskosten. Dit zijn kosten die worden gemaakt voor opsporing, redding of berging.

Goed om te weten:

  • Als je spoedeisende zorg nodig hebt in het buitenland is het van belang om zo snel mogelijk de alarmcentrale te bellen. Wil je een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering ontvangen, dan is het zelfs noodzakelijk om je zorgvraag te melden bij de alarmcentrale. Zodat je de juiste zorg en informatie ontvangt.
  • De vergoeding voor zorg uit de Basisverzekering bedraagt maximaal het Nederlandse tarief voor een vergelijkbare behandeling die in Nederland zou hebben plaatsgevonden.

Reisverzekering met korting via Anderzorg

Als klant van Anderzorg ontvang je 20% korting op een reisverzekering bij Unigarant. Sluit nu een reisverzekering af die goed aansluit op je zorgverzekering.