Introductie I'm a Foodie

25 september 2015 door Anderzorg

Wij zijn de generatie die bewuste keuzes maakt en best gezond leeft. Daarom helpen we je graag op weg met informatie over gezonde voeding. Wij zijn natuurlijk een zorgverzekeraar en geen professional op het gebied van voeding. Daarom stellen we je graag voor aan de bloggers achter I'm a Foodie. Allemaal diëtisten met een aanvullende academische opleiding op het gebied van gezondheidswetenschappen of bewegingswetenschappen. Kijk, da's duidelijk!

Hai! Leuk dat je begonnen bent met lezen!

Wij zijn I'm a Foodie. De aankomende maanden gaan wij iedere maand blogs voor jou schrijven op het gebied van gezonde voeding, en alle vragen die jij daar over hebt. Handig, want zeg nou zelf: wat is gezonde voeding nou precies? Het ene moment mag je geen koolhydraten of gluten meer en het andere moment moeten we met z’n allen aan de superfoods en groene smoothies.

Voeding is tegenwoordig bijna voetbal: iedereen heeft er een mening over. Daarnaast vuurt de industrie ook allerlei marketingcampagnes op je af om je te strikken om dat ene product te kopen. Jij hebt vast geen tijd om deze wir-war van informatie zelf allemaal uit te zoeken. Je wilt natuurlijk wel het beste voor jezelf, maar moet tenslotte ook nog werken, colleges volgen, of tentamens maken.

Wat is I'm a Foodie?

Ik hoor je al denken: ben ik een foodie dan? Foodie of geen foodie, dat maakt niet uit. Eerlijke informatie over gezonde voeding is altijd handig om te weten. Uiteraard gaan wij er al vanuit dat je ons kent :-). In short: op ons platform schrijven wij evidence based over gezonde voeding. Ofwel, wij kijken in de wetenschappelijke literatuur wat er bekend is over voeding en vertalen dat naar de dagelijkse praktijk. Ben jij bijvoorbeeld een actieve duursporter? Dan heb je vast wel gehoord van de voordelen van bietensap. Daarvan wordt in de sportwereld gezegd dat het je uithoudingsvermogen verhoogt. Maar is dat nou wel zo, of is het een truc van de bietensapfabrikant?

Wij kijken naar de onafhankelijke onderzoeken die daarover gedaan zijn en beschrijven dat met een duidelijke conclusie voor jou. Soms sturen we zelfs producten naar het lab om uit te zoeken wat er echt in zit.

De schrijvers van de blogs zijn zo’n 20 diëtisten met een aanvullende academische opleiding zoals gezondheidswetenschappen of bewegingswetenschappen. Onafhankelijke kennis door echte professionals uit het vak. Kijk; da's duidelijk! Doordat meerdere disciplines zijn vertegenwoordigd kunnen wij schrijven over diverse onderwerpen zoals voeding bij gezondheid en ziekte, sportvoeding en kindervoeding.

We kunnen je inzicht geven in de verschillen tussen voedingsmiddelen, diëten, én willen we je inspireren hoe je zelf keuzes kunt maken en kunt zorgen voor een volwaardige voeding. Onze onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie zoals: zijn eiwitshakes na het sporten echt nodig? Is natuurlijke suiker zoals gezonder dan geraffineerde suiker, hoe maak je nu zelf heel gemakkelijk een gezonde pastasaus of welke muesli is het gezondst? Uiteindelijk is de keuze natuurlijk aan jezelf: op welke manier ga jij gezond eten?

I'm a Foodie

Onze 20 diëtisten en voedingswetenschappers bloggen over gezonde voeding. Onafhankelijke kennis door echte professionals uit het vak. Kijk; da's duidelijk!

  • ir. Marijke Berkenpas
    Diëtist, voedingswetenschapper - Founder I'm a Foodie