Als je (weer) in Nederland komt wonen of werken

Iedereen die in Nederland woont of werkt en verzekerd is voor de Wlz moet een zorgverzekering afsluiten.

Een zorgverzekering afsluiten in Nederland

  • De Basisverzekering is verplicht als je verzekerd bent voor de Wet langdurige zorg (Wlz).
  • Aanvullende verzekering is optioneel.
  • Hoe hoger je vrijwillig eigen risico, hoe lager je maandelijkse premie.

Bereken je premie

Online zorgverzekering afsluiten

Welkom (terug) in Nederland! Kom je tijdelijk in Nederland werken? Of ben je weer thuis na een buitenlands avontuur? Anderzorg maakt een zorgverzekering afsluiten makkelijk. Je regelt alles snel online. Een Basisverzekering bij Anderzorg met het verplichte eigen risico sluit je al af vanaf € 141,25 per maand. Denk je weinig zorg nodig te hebben? Verhoog je vrijwillige eigen risico en betaal slechts € 123,75 per maand.

Basisverzekering met of zonder aanvullende verzekering?

De verplichte Basisverzekering dekt de ‘standaard’ zorgkosten. Bijvoorbeeld van een bezoek aan de huisarts. Toch wat meer zekerheid? Kies dan voor aanvullende verzekering met bijvoorbeeld fysiotherapie of tandheelkunde. Een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht en kies je zelf.

Jouw situatie

Ik woon in het buitenland, maar werk in Nederland
Benieuwd hoe je een zorgverzekering kunt afsluiten bij Anderzorg? Ook met een woonadres in het buitenland meld je je online aan bij Anderzorg. Of vul het aanvraagformulier Aanvraag zorgverzekering woonachtig in het buitenland in.

Ik kom in Nederland wonen en/of werken
Een zorgverzekering is verplicht voor iedereen die is verzekerd voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Ook als je bent geïmmigreerd. Dit staat in de de Zorgverzekeringswet (Zvw). De Basisverzekering dekt de kosten van bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. In enkele gevallen moet je je verzekeren in het land waar je woont of werkt. Bekijk daarvoor de buitenland situaties.

Heb je je uitgeschreven bij je zorgverzekeraar omdat je voor langere tijd in het buitenland was voor reizen, wonen of werken? Dan moet je je bij terugkomst binnen 4 maanden weer verzekeren in Nederland.

Lees meer over de verzekeringsplicht in Nederland

Daarom Anderzorg

* Bron: KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2022, MarketResponse