Kortlopende reisverzekering

Ga je één keer per jaar met vakantie? Kies dan voor de kortlopende reisverzekering. Je kunt je reisverzekering zelf samenstellen. Voor iedere reis en voor ieder budget is er een oplossing op maat. Bovendien sluit de reisverzekering perfect aan bij de zorgverzekering. Zo ben je nooit dubbel verzekerd voor je zorgkosten.

De kortlopende reisverzekering

  • Ieder jaar 20% korting op je premie
  • Wereldwijde hulpverlening door de Anderzorg Alarmcentrale
  • Altijd snelle en betrouwbare hulp
  • Af te stemmen op je persoonlijke situatie
  • Ook last-minute nog af te sluiten!

Check wat wel en niet gedekt is op de verzekeringskaart

Stel je reisverzekering samen
Op unigarant.nl

Basisdekking of Uitgebreide dekking?

Sluit je een reisverzekering af? Dan heb je de keuze uit een Basisverzekering of een Uitgebreide verzekering. De basisvariant biedt uitstekende dekking voor de meest gangbare zaken. Wil je echter meer zekerheid? Dan kies je voor één of meer aanvullende dekkingen. Ongeacht de variant die je kiest, zijn onvoorziene uitgaven standaard verzekerd. Net zoals hulp van de Anderzorg Alarmcentrale.

LET OP: als je geen aanvullende zorgverzekering hebt, adviseren wij je om een reisverzekering met aanvullende medische kosten af te sluiten. 

Aanvullende verzekeringen | Basisdekking

Wil je een Reisverzekering met Basisdekking afsluiten, dan kun je kiezen voor een aanvullende medische dekking. Je bent dan 100% verzekerd voor spoedeisende medische zorg in het buitenland. Het wettelijk eigen risico van € 385 is eveneens meeverzekerd.

Heb je geen aanvullende zorgverzekering? Dan is het verstandig om medische kosten (extra) mee te verzekeren in je reisverzekering. 

Als je verzekerd wilt zijn tegen diefstal, verlies en beschadiging van je bagage kun je kiezen voor de bagagedekking. Bij de basisvariant is je bagage voor € 2.000 per persoon verzekerd. Je laptop, tablet of foto- en filmapparatuur is tot maximaal € 300 verzekerd. Ook je overige bagage is tot maximaal € 300 verzekerd.

Hiermee verzeker je je tegen de financiële gevolgen van blijvende invaliditeit (€ 75.000) als gevolg van een ongeval of van overlijden (€ 25.000) als gevolg van een ongeval.

Ga je een avontuurlijke sport beoefenen op vakantie? Zoals skiën, snowboarden, raften, bergbeklimmen en afdalen in grotten. Verzeker je dan met de aanvullende bijzondere sporten-dekking. Met deze dekking is schade of diefstal van je uitrusting en eventuele huur van een vervangende uitrusting verzekerd. Ook onvoorziene uitgaven, zoals bijvoorbeeld een gipsvlucht, banaan of helikopter worden vergoed.

LET OP: Medische kosten vallen niet onder deze dekking. Die zijn wel verzekerd als je ook de aanvulling medische kosten afsluit. 

Aanvullende verzekering Uitgebreide dekking


Hiermee ben je voor 100% verzekerd voor spoedeisende medische zorg in het buitenland. Het wettelijk eigen risico van € 385 is eveneens meeverzekerd. Met deze uitgebreide aanvullende dekking ben je ook voor medische kosten in Nederland verzekerd, tot € 1.250. Tandheelkundige kosten zijn tot € 400 vergoed en medische kosten voor een huisdier tot € 150.

Heb je geen aanvullende zorgverzekering? Dan is het verstandig om medische kosten (extra) mee te verzekeren in je reisverzekering. 

Kies je voor de uitgebreide variant voor bagagedekking. Dan is je bagage voor € 3.500 per persoon verzekerd. Je laptop, tablet en foto- of filmapparatuur is tot maximaal € 1.600 verzekerd.

Deze dekking sluit je af wanneer je geld wilt meeverzekeren tegen diefstal. Dat is echter alleen mogelijk bij de Uitgebreide variant. Gelddekking is maximaal € 300 per persoon per reis. De maximale uitkering bedraagt in totaal nooit meer dan € 600 per reisgezelschap. 

Neem je waardevolle spullen mee? Bijvoorbeeld videoapparatuur, golfspullen of een duikuitrusting, en wil je ze verzekeren tegen beschadiging, verlies en diefstal? Sluit dan de dekking Hobby- en sportuitrusting af. Je krijgt dan maximaal € 3.500 per reisgezelschap per reis vergoed. De vergoeding komt bovenop de standaard bagagevergoeding. Deze uitbreiding is echter alleen mogelijk in combinatie met de bagagedekking en alleen mogelijk bij de Uitgebreide variant. 

Hiermee verzeker je je tegen de financiële gevolgen van blijvende invaliditeit na een ongeval of overlijden na een ongeval. Deze aanvulling verzekert je bij overlijden voor maximaal € 25.000 en bij blijvende invaliditeit voor maximaal € 75.000. 

Ga je een avontuurlijke sport beoefenen op vakantie? Zoals skiën, snowboarden, raften, bergbeklimmen of afdalen in grotten. Dan is met deze dekking je eigen of gehuurde uitrusting verzekerd voor schade of diefstal. Ook onvoorziene uitgaven zoals bijvoorbeeld een gipsvlucht, banaan of helikopter worden vergoed. Deze uitbreiding is alleen mogelijk bij de Uitgebreide variant.

LET OP: Medische kosten vallen niet onder deze dekking. Die zijn wel verzekerd als je ook de aanvulling medische kosten afsluit.

Deze dekking vergoed je kosten wanneer je na je vakantie een beroep wilt kunnen doen op juridische hulp. Dat geldt voor een bedrag van maximaal € 25.000. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersincident of bij geschillen met de reisorganisatie. Deze uitbreiding is alleen mogelijk bij de Uitgebreide variant. 

Krijg je in het buitenland een ongeval of pech, of wordt je auto gestolen? Dan ben je met de aanvulling vervangend vervoer en verblijf verzekerd van vervangend vervoer en wordt eventueel de reparatie voor je geregeld. Deze uitbreiding is alleen mogelijk bij de Uitgebreide variant. 

Je vakantie annuleren of onderbreken

Moet je de geplande reis toch annuleren of onderbreken? Bij de kortlopende reisverzekering krijg je de beste hulp bij pech op reis. Eenmalig of doorlopend een reis verzekeren tegen annulering? Sluit dan een kortlopende annuleringsverzekering of doorlopende annuleringsverzekering af.

Zie ook:

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.