Hoe wij zorg inkopen

Anderzorg is samen met Menzis. En Menzis is goed in het inkopen van goede zorg. Daar profiteren we bij Anderzorg weer van. Door onze samenwerking met Menzis hoeven we zelf geen zorginkopers in dienst te nemen die afspraken maken met ziekenhuizen, tandartsen en fysiotherapeuten. Dat scheelt in de kosten, maar op deze wijze ben je wel verzekerd van goede zorg en heb je een optimale keuzevrijheid.

We maken afspraken met ruim 35.000 zorgaanbieders. Je hebt dus voldoende vrijheid om zelf een zorgaanbieder te kiezen. Met de Zorgvinder vind je eenvoudig en snel een gecontracteerde zorgaanbieder bij jou in de buurt. De Zorgvinder wordt wekelijks geactualiseerd.

We sluiten contracten met zorgaanbieders door heel Nederland. In deze contracten staan afspraken over zorg:

  • De kwaliteit en prijs van de geleverde zorg
  • De bereikbaarheid en beschikbaarheid van de zorg
  • Het doelmatig inzetten van zorg: duur als het moet, goedkoper als het kan
  • Samenwerking tussen zorgaanbieders
  • Aanvullende afspraken over kwaliteit en service

 

Menzis gaat nog een stapje verder in het maken van kwaliteitsafspraken. Behalve kwaliteitseisen en - wensen staan ook de snelheid van een behandeling en goede informatie aan de patiënt centraal.

Door afspraken te maken met zorgaanbieders maken we ons sterk voor goede zorg tegen een redelijke prijs, en als het even kan dicht bij huis. We proberen door de prijsafspraken die we maken met zorgaanbieders, de kosten in de zorg zo laag mogelijk te houden. Lagere zorgkosten betekenen minder stijging van de premie. Zorgaanbieders waarmee we contracten hebben gesloten noemen we gecontracteerde zorgaanbieders.

Nog enkele voordelen van gecontracteerde zorg:

  • Zekerheid over de kwaliteit en deskundigheid van de zorgaanbieder
  • Je hoeft geen kosten voor te schieten: rekeningen gaan rechtstreeks naar ons. Het verplicht en eventueel vrijwillig eigen risico worden wel met jou verrekend.
Als je naar een zorgaanbieder wilt, met wie wij geen afspraken hebben gemaakt dan betaal je waarschijnlijk een deel van de rekening zelf. Ook moet je dan de rekening vooraf zelf betalen. Overleg daarom van tevoren altijd met ons. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Neem contact op met Anderzorg

In de overeenkomsten die Anderzorg met de zorgaanbieders sluit, wordt opgenomen dat de zorgaanbieder rekening moet houden met de levensbeschouwelijke overtuiging, culturele achtergrond en godsdienstige gezindheid van de verzekerden. Dit om vast te stellen dat de zorgaanbieder aandacht heeft voor het individu. De zorgaanbieder respecteert patiënten en heeft aandacht voor ze in al hun verscheidenheid, ook als het gaat om verschillen in etniciteit, ras, levensovertuiging, culturele achtergrond of seksuele geaardheid. Ook tijdens een behandeling moet de patiënt de mogelijkheid hebben een godsdienst of levensovertuiging te beleven. Bij de zorg met verblijf zal voor bijvoorbeeld de voeding rekening gehouden worden met de godsdienst of de levensovertuiging van de patiënt.

Zie ook:

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.