Je kind meeverzekeren

Bij Anderzorg geloven we in complete zorg voor het hele gezin. Daarom kunnen kinderen gratis worden meeverzekerd op de polis van hun ouders. Ontdek hoe eenvoudig het is om jouw kinderen toe te voegen aan je verzekering.

In Nederland ben je als ouder verplicht om een zorgverzekering af te sluiten voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Dat is gratis. Een pasgeboren kindje schrijf je als verzekerde bij op jouw zorgpolis (of die van je partner). Het kindje krijgt dan dezelfde verzekering.

Het is belangrijk dat je de geboorte van een kindje zo snel mogelijk aan Anderzorg doorgeeft. Het liefst binnen 14 dagen, maar uiterlijk binnen 4 maanden. Neem daarvoor contact met ons op of meld je kindje aan in Mijn Anderzorg.

Geboorte doorgeven

Voordelen voor kinderen tot 18 jaar

Voor kinderen tot 18 jaar betaal je geen:

  • premie
  • eigen risico

Kinderen gratis aanvullend verzekerd

Kinderen (tot en met 17 jaar) krijgen gratis dezelfde aanvullende verzekering als de ouders (volwassenen vanaf 18 jaar). Daarbij gelden uitzonderingen:

  • kinderen zijn niet meeverzekerd met Anderzorg Tand en;
  • als je als ouder Anderzorg Jong hebt, dan krijgt je kind gratis Anderzorg Extra.

Let op: De aanvullende pakketten Anderzorg Jong, Budget en Tand kun je niet meer afsluiten. Heb je al eerder het pakket afgesloten en niet stopgezet voor, dan ben je nog verzekerd met het aanvullende pakket.

Kind wordt 18 jaar

Is je kind ouder dan 18 jaar? Dan is een eigen zorgverzekering niet verplicht. Is je kind al meeverzekerd op jouw zorgverzekering? Dan ga je hiervoor vanaf de eerstvolgende maand na de 18e verjaardag automatisch premie betalen. Ook word je verantwoordelijk van het betalen voor het eigen risico van je kind.

Mijn kind wordt 18 jaar

Dit is Anderzorg

Het leven is voor iedereen anders

Het laat je bewust gezond leven en soms bewust even helemaal niet. Aandacht voor jezelf wissel je af met aandacht voor de mensen om je heen. Op je eigen manier beleef je de momenten die er echt toe doen! Wij zetten ons in om jou zoveel mogelijk het leven te laten leiden. 

Het leven verandert en zorg verandert

En daarom verandert Anderzorg mee. Met een goede zorgverzekering, dienstverlening en handige extra's. Bijvoorbeeld Anderzorg Flex, een unieke combinatie van een buitenland- en ongevallenverzekering én toegang tot 4 gezondheidsapps. Maar ook Anderzorg Extra is een aantrekkelijke aanvullende verzekering. Een greep uit de vergoedingen: brillen/lenzen, alternatieve zorg, kinderopvang, fysiotherapie en anticonceptie.

Een zorgverzekering aanvragen is zo geregeld! En op het moment dat je onze zorgverzekering en zorg nodig hebt? Dan zijn we er voor je. Supersnel, via bijvoorbeeld de Anderzorg app en chat.