Kind meeverzekeren

Ook voor kinderen is een zorgverzekering verplicht. Bij Anderzorg verzeker je je kind gratis mee!

Kind meeverzekeren

In Nederland ben je als ouder verplicht om een zorgverzekering af te sluiten voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Dat is gratis. Een pasgeboren kindje schrijf je als verzekerde bij op jouw zorgpolis (of die van je partner). Het kindje krijgt dan dezelfde verzekering.

Het is belangrijk dat je de geboorte van een kindje zo snel mogelijk aan Anderzorg doorgeeft. Het liefst binnen 14 dagen, maar uiterlijk binnen 4 maanden. Neem daarvoor contact met ons op of meld je kindje aan in Mijn Anderzorg.

Geboorte doorgeven

Voordelen voor kinderen tot 18 jaar

Voor kinderen tot 18 jaar betaal je geen:

  • premie
  • eigen risico

Kinderen gratis aanvullend verzekerd

Kinderen (tot en met 17 jaar) krijgen gratis dezelfde aanvullende verzekering als de ouders (volwassenen vanaf 18 jaar). Daarbij gelden uitzonderingen:

  • kinderen zijn niet meeverzekerd met Anderzorg Tand en;
  • als je als ouder Anderzorg Jong hebt, dan krijgt je kind gratis de Anderzorg Extra.

Let op: De aanvullende pakketten Anderzorg Jong, Extra, Budget en Tand kun je niet meer afsluiten. Heb je al eerder het pakket afgesloten en niet stopgezet voor, dan ben je nog verzekerd met het aanvullende pakket.

Kind wordt 18 jaar

Is je kind ouder dan 18 jaar? Dan is een eigen zorgverzekering niet verplicht. Is je kind al meeverzekerd op jouw zorgverzekering? Dan ga je hiervoor vanaf de eerstvolgende maand na de 18e verjaardag automatisch premie betalen. Ook word je verantwoordelijk van het betalen voor het eigen risico van je kind.

Mijn kind wordt 18 jaar

Dit is Anderzorg

#deleven is voor iedereen anders. Het laat je bewust gezond leven en soms bewust even helemaal niet. Op je eigen manier vier je de momenten die er echt toe doen!

Daarom zetten wij ons in om jou zoveel mogelijk #deleven te laten leiden. Met een scherpe prijs en een eenvoudig, online samen te stellen zorgverzekering. Een zorgverzekering aanvragen is zo geregeld! En op het moment dat je onze zorgverzekering en zorg nodig hebt? Dan zijn we er voor je. Supersnel, via bijvoorbeeld de Anderzorg app.

Zorg verandert

Zorg verandert. En daarom verandert Anderzorg met je mee. We bieden je vanaf nu het nieuwe Anderzorg Flex. Dit is een unieke combinatie van een buitenland- en ongevallenverzekering plus toegang tot 4 gezondheidsapps: Headspace, Sworkit, Fabulous en FysioZelfCheck. Met deze apps kun jij zelf aan de slag om het beste uit jezelf te halen, zowel mentaal als fysiek. We helpen je om #deleven te leiden.

Kortom: wij zijn er voor je als je ons nodig hebt. Dat is zorg voor #deleven.