Ontspannen met luisterboeken

Boeken lezen, heerlijk en ontspannend! Zo mogelijk nog ontspannender zijn luisterboeken. Hoe werkt dat: luisterboeken downloaden? Plus 5 tips beste luisterboeken om ultiem te ontspannen.

Heerlijk, maar het is iets waar veel mensen pas aan toe komen als ze op vakantie zijn. Dat hoeft niet, want als je luistert in plaats van leest, zal je zien dat je veel meer boeken kunt verslinden.

Tijdgebrek is een veelgehoorde reden waarom mensen minder boeken lezen dan ze eigenlijk graag zouden willen. Door naar audioboeken te luisteren, kun je veel vaker de tijd vinden om te ‘lezen’. Tijdens het reizen, schoonmaken, koken of wachten in een rij bijvoorbeeld. Natuurlijk wel met de kanttekening erbij dat het geen gevaar moet opleveren voor deelname aan het verkeer. Een ander voordeel is dat je, als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, veel meer boeken mee kunt nemen. Ze staan gewoon op je telefoon. En is een boek toch niet wat je ervan verwachtte, kun je gewoon een ander luisterboek downloaden!

Ontspanning

Het lezen van een boek is al ontspannend, maar het luisteren van een luisterboek waar mogelijk nog meer. Je hebt je handen vrij, kunt je ogen sluiten en wordt door de extra special effects nog meer een boek ingezogen. Mocht je graag lezen voor het slapengaan, maar heb je een partner die zich daaraan stoort? Doe je oortjes in, nachtlampje uit en je kunt heerlijk luisteren. Als je opgaat in het verhaal kun je helemaal tot rust komen, waardoor je daarna waarschijnlijk makkelijker in slaap valt.

Luisterboeken downloaden: hoe werkt het?

Waar je een aantal jaar geleden nog een cd-rom kocht, kun je nu een app downloaden op je telefoon met de toegang tot oneindig veel boeken. Bekende aanbieders van audioboeken-apps zijn Storytel, Spotify, Luisterboeken en Luisterbieb. Na aanschaf van een luisterboek is deze beschikbaar in de app of als mp3-download. Doordat je de boeken offline kunt bewaren, kun je er ook zonder internet naar luisteren. Heb je een iPhone dan kun je in Apple Books naast digitale boeken ook luisterboeken downloaden. Door een categorie te selecteren, zoals biografieën & memoires of mysteries & thrillers, kom je bij de boeken van je keuze terecht.

Top 5 luisterboeken downloaden voor meer ontspanning

  • Beter slapen, op mindfulness gebaseerde oefeningen bij slaapproblemen, Maria Holl.
  • Yoga zonder leeftijd, een effectief programma voor iedereen die jong en vitaal wil blijven, Dick de Ruiter.
  • Mediteren voor beginners, eenvoudige meditatietechnieken voor de westerse mens, Jack Kornfield.
  • Heel jezelf, heel de wereld, het Hawaïaanse pad naar geluk, vrede en harmonie, Ulrich Emil Duprée.
  • The Subtle Art of Not Giving a F*ck, Mark Manson

Ontdek Moonbird

Zoek je een andere manier om je te ontspannen? Misschien is Moonbird iets voor jou. Deze ademhalingstool helpt met ontspannen, kalmeren en slapen. Als verzekerde van Anderzorg ontvang je €40 korting op de aanschafprijs.

Lees meer

Geschreven door:
Anderzorg redactie


meer van

Datum:
10 oktober 2023
Leestijd:
2 minuten