Omzetplafond

Afspraken met zorgaanbieders over maximumbedrag aan declaraties

Anderzorg spreekt met verschillende zorgaanbieders een maximumbedrag af dat zij in een bepaald kalenderjaar mogen declareren. Dit wordt ook wel 'omzetplafond' of 'volumeafspraak' genoemd. Zo werken wij aan de betaalbaarheid van de zorg. Dat is belangrijk voor de hoogte van de premie.

Een omzetplafond kan mogelijk gevolgen voor je hebben als je een naturapolis hebt. Je zorgverzekering bij Anderzorg is een combinatie van natura en restitutie.

Omzetplafond uitgelegd:

Hoe weet ik of mijn zorgaanbieder het maximumbedrag bereikt heeft?

Op onze Zorgvinder kun je zien of we met je zorgaanbieder een maximumbedrag hebben afgesproken. Goed om daarbij te weten:

  • Als we met alle zorgaanbieders van een bepaalde vorm van zorg (bijvoorbeeld wijkverpleging) een afspraak hebben gemaakt? Dan zie je dat direct na de zoekresultaten.
  • Hebben we niet met alle maar met enkele zorgaanbieders van een bepaalde vorm van zorg een afspraak gemaakt (bijvoorbeeld bij een beperkt aantal aanbieders van eerstelijns diagnostiek)? Dan zie je dat terug bij de betreffende zorgaanbieder.

Naar de Zorgvinder

Wil je weten of je zorgaanbieder het maximumbedrag heeft bereikt? Neem dan contact met ons op via (088) 222 40 40. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met je zorgaanbieder.