Omzetplafond

Afspraken met zorgaanbieders over maximumbedrag aan declaraties

Anderzorg spreekt met enkele zorgaanbieders een maximumbedrag af dat zij in een kalenderjaar mogen declareren. Dit wordt ook wel 'omzetplafond' genoemd.

Voor welke zorg?
Voor de volgende zorgaanbieders geldt dat er een maximum is gesteld aan de zorg die deze aanbieders jaarlijks mogen declareren:
• Zelfstandige behandelcentra (ZBC)
• Aanbieders van geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Wat betekent dit voor jou?

Als een zorgaanbieder dit maximum bereikt, kan het voorkomen dat je niet meteen bij deze zorgaanbieder terechtkunt. In dat geval kun je ervoor kiezen om op de wachtlijst van de zorgaanbieder te worden geplaatst. Als je meteen wilt worden geholpen, bel dan naar onze Zorgadviseur op telefoonnummer (088) 222 42 42 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 19.00 uur). De Zorgadviseur kijkt dan samen met jou waar je wel terechtkunt. Als het maximum wordt bereikt tijdens je behandeling heeft dat voor jou geen gevolgen. Je kunt je behandeling gewoon afmaken.

Hoe weet ik of mijn zorgaanbieder het maximumbedrag heeft bereikt?

Je zorgaanbieder informeert je hierover.

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.