Zo ga jij goed voorbereid  op reis

Ga je naar het buitenland? Bijvoorbeeld voor een vakantie? In het buitenland kan zorg anders geregeld zijn dan je gewend bent. Lees onze tips en ga met een gerust hart op reis. 

 

 Tips voordat je vertrekt

 • Onze alarmcentrale is dag en nacht bereikbaar op +31 317 455 555. Zet dit nummer alvast in je telefoon. 
 • Download voor vertrek de Anderzorg app en maak je Europese zorgkaart offline beschikbaar.  
 • Ga voor vertrek na of je een reisverzekering nodig hebt. Lees in dit blog meer over de verschillen.
Anderz van Anderzorg wijst iets aan


Wat vergoedt welke verzekering?

 • Je Basisverzekering vergoedt de kosten voor spoedeisende zorg in het buitenland tot het bedrag dat die zorg in Nederland zou kosten. Is de zorg in het buitenland duurder, dan betaal je een deel van de kosten dus zelf. 
 • Liever de volledige rekening van spoedeisende zorg in het buitenland vergoed krijgen? Sluit dan de aanvullende verzekering Buitenland en Tandongeval af. Deze aanvullende verzekering vergoedt het verschil in kosten tussen de vergoeding uit de Basisverzekering en de in rekening gebrachte kosten. Je kunt Buitenland & Tandongeval het hele jaar afsluiten. Zorg wel dat je dat ruim voor je vertrek doet, want de wijziging gaat in op de eerste dag van de volgende maand. 
 • Een reisverzekering vergoedt de kosten voor speciaal vervoer (repatriëring) als je na een ongeval of vanwege ziekte onverwachts terug moet naar Nederland. Met een reisverzekering kun je je bijvoorbeeld verzekeren voor repatriëring, bagage, annulering en vervangend vervoer en verblijf. 

  picknick salade
  Altijd 20% korting op een reisverzekering van Unigarant

  Als klant van Anderzorg krijg je altijd 20% korting op een reisverzekering van Unigarant. 

  Lees meer

  Goed om te weten 

  • Met de Europese zorgkaart, ook wel EHIC genoemd, bewijs je dat je in Nederland verzekerd bent en bespaart je zo veel gedoe. Zo hoef je medisch noodzakelijke kosten in veel landen niet zelf voor te schieten als je naar een ziekenhuis gaat dat de alarmcentrale voor je heeft geregeld. De EHIC zit standaard in de Anderzorg-app. Zorg ervoor dat je deze voor vertrek alvast downloadt. Je kunt de EHIC ook als pas aanvragen. 
  • Als klant van Anderzorg krijg je altijd korting op een reisverzekering bij Unigarant. Daar waar je zorgverzekering in het buitenland stopt, gaat je reisverzekering verder. 
  • Buitenlandse rekeningen kun je alleen per post declareren.

  Meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen. 

  Mobiele telefoon met daarop het startscherm van de Anderzorg app en de EHIC

  Veelgestelde vragen - voordat je op reis gaat

  Veelgestelde vragen - als je op reis bent

  Veelgestelde vragen - als je weer thuis bent