Podotherapie

Ben je diabetespatiënt? Met een hoger risico op voetproblemen? Ontdek je vergoedingen vanuit de Basisverzekering.

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

Wat krijg ik aanvullend vergoed?

Je vergoeding voor voetzorg; belangrijk om te weten

Waar kan ik terecht?

Informeer eerst je huisarts over je klachten.

  • Biedt je huisarts ketenzorg aan? Dan zal hij je doorverwijzen naar een specifieke podotherapeut.
  • Biedt de huisarts geen ketenzorg aan? Zoek in de Zorgvinder naar een gecontracteerde podotherapeut.

Zorgvinder

Voor de vergoeding vanuit Anderzorg Extra kun je zonder verwijzing terecht bij een erkende podoloog, podotherapeut of SEMH-gecertificeerde orthopedisch schoenmaker:

  • Podologie: de podoloog behandelt voetfunctiestoornissen en voetklachten. Op de website van Stichting LOOP vind je snel een podoloog bij jou in de buurt.
  • Podotherapie: de podotherapeut behandelt alle voorkomende klachten aan voeten, tenen en nagels, maar ook de klachten die daardoor elders in je lichaam ontstaan. Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Podotherapie vind je een podotherapeut bij jou in de buurt.
  • Orthopedische steunzolen: een orthopedische steunzool is een losse inlegzool voor je schoen die de voet- en loopstand verbetert. Je kunt zonder verwijzing naar een SEMH-gecertificeerde orthopedisch schoenmaker of instrumentmaker. Met de Zorgvinder vind je alle gecontracteerde orthopedische schoenmakers die dit certificaat hebben. Gebruik als zoekterm 'orthopedische steunzolen'.

Disclaimer

De informatie op deze pagina en andere vergoedingenpagina's is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals beschreven in de verzekeringsvoorwaarden van Anderzorg Basis. Er kunnen uitsluitingen en beperkingen gelden.